Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az Espanyol csak ráijeszteni tudott a Real Madridra! – videóval

A La Liga hatodik fordulójában ugyan hátrányba került, végül meggyőző, 4:1-es győzelmet aratott a Real Madrid a Bernabéuban az Espanyol ellen.

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

 

Vinícius Juniorral és Antonio Rüdigerrel csak a kispadon kezdő Real Madrid számított a találkozó abszolút favoritjának. A blancók hamar magukhoz is ragadták a kezdeményezést, irányították a találkozót, több lehetőséget is kidolgoztak, ám a vezető találatuk csak nem akart megszületni… Eközben az Espanyolt minden dicséret megilleti, hiszen jól állt hátul a lábán, de a támadásokat sem adta fel telesen, hiszen el-eljutott a blancók kapujáig.

A második félidő hasonló mederben kezdődött, mintha a Real Madridnál abban is bíztak volna, hogy amennyiben így megy tovább úgyis rúgnak egy gólt – Lőttek is, Dani Carvajal révén az 59. percben; csakhogy addigra már az Espanyol is szerzett egyet, egy ritkán látható Thibaut Courtois ügyetlenkedésnek nagyban köszönhetően… Egy-egyes állással vágtak tehát neki a felek az utolsó fél órának!

Érezni lehetett, hogy az addig óriási erőket mozgósító Espanyol kezd fáradni, egyre több volt a kihagyás a vendégek részéről. Ekkor már a pályán volt Vinícius Junior is, aki új színt hozott a Real Madrid addig sem feltétlen halovány játékába: a brazil előbb egy fantasztikus külsős passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe honfitársát, Rodygot; pár perccel később Kylian Mbappé kiugratásából ő maga is betalált.

A hajrára teljesen széteső Espanyol ellen beállt egy a fiatal Endrick is, aki, ha gólt most nem is szerzett, hozzátette a magáét, hiszen kiharcolt egy büntetőt, amelyet Kylian Mbappé értékesített.

A Real Madrid végül magabiztos különbségű győzelmet aratott a végére némiképp hitehagyottá váló ellenfele ellen.

 

Real Madrid – Espanyol (0-0)
Santiago Bernabeu stadion, Vezette: Jose Munera
Gólszerzők: Carvajal (58.), Rodrygo (75.), Vinícius (78.) illetve Courtois (öngól)
Sárga lap: Mbappé (32.), Bellingham (82.), Vinícius (82.) illetve P. Lozano (10.), J. Garcia (75.), C. Romero (89.)
Piros lap: sda

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas V., 59.), Tchouameni, Militao, F. Garcia – Valverde, Modric, Bellingham (Rüdiger, 83.), Rodrygo (Endrick, 83.), Mbappé, A. Güler (Vinícius, 55.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Espanyol: J. Garcia – El Hilali, Kumbulla, Cabrera, C. Romero – Jofre (Cardona, 76.), P. Lozano (Gragera, 67.), Kral, Tejero (Aguado, 76.) – J. Puado (Milla, 80.), Cheddira (Veliz, 46.). Vezetőedző: Manolo González

 

Korábban:

A szombat legelső mérkőzésén nem tudott nyerni a Real Sociedad a Valladolid ellen; majd a Las Palmas nyeretlen maradt, mi több, pontot sem szerzett az Osasuna otthonában; a Real Madrid előtt pedig megszerezte – talán már korábban is megérdemelt – első bajnoki győzelmét a Valencia, amely a Gironát szomorította.

Valladolid – Real Sociedad 0-0

Osasuna – Las Palmas 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Budimir (39. -büntetőből), Oroz (60.) illetve Moleiro (41.)

Valencia – Girona 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Juanpe (56. -öngól), D. Gomez (58.)

 

A 6. forduló eddigi eredményei, a hátralévő mérkőzésekkel: 

péntek:

Deportivo Alavés – Sevilla 2-1

szombat:

Valladolid – Real Sociedad 0-0

Osasuna – Las Palmas 2-1

Valencia – Girona 2-0

Real Madrid – Espanyol 4-1

vasárnap:

14:00 Getafe – Leganes (Tv: Spíler 2)

16:15 Atheltic Bilbao – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)

18:30 Villarreal – FC Barcelona (Tv: Sípler 2)

21:00 Rayo Vallecano – Atético Madrid (Tv: Sípler 2)

hétfő:

21:00 Betis – Mallorca (Tv: Sípler 2)

 

A spanyol bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore