Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV hat forduló után is hibátlan, két üldöző győzött – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 6. fordulójában mind a négy nagycsapat pályára lépett a hétvégén…

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

A listavezető PSV Eindhoven megőrizte hibátlan mérlegét, miután 3-1-re nyert a Fortuna Sittard otthonában vasárnap délután. A bajnoki címvédő nyerőemberének Malik Tillman bizonyult, aki kétszer is lépéselőnyhöz juttatta csapatát, majd harmadszor a rutinos Luuk de Jong talált be, végképp bebiztosítva a három pontot. Peter Bosz együttese hatból hat győzelemmel továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll az Eredivisie élén.

Fortuna Sittard – PSV Eindhoven 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Bullaude (32.), ill. Tillman (16., 68.), L. de Jong (72.)

A szintén veretlen AZ Alkmaar végig vezetve, de szoros küzdelemben aratott 2-1-es győzelmet a PEC Zwolle vendégeként. Az AZ mindkét gólját Ibrahim Sadiq szerezte, aki mindkét félidő elején eredményes volt, így eldöntötte a három pont sorsát. A hazaiak erejéből csak egy szépítő találatra futotta, mellyel szorossá tudták tenni a meccset a lefújásig, egyenlíteni azonban képtelenek voltak. Az AZ így továbbra is kétpontos lemaradásból üldözi az éllovas PSV-t.

PEC Zwolle – AZ Alkmaar 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Vente (66.), ill. Sadiq (6., 51.)

A mérsékelten rajtoló Feyenoord a javítás reményében fogadta és győzte le 2-0-ra az újonc NAC Bredát hazai környezetben. Brian Priske csapatát komoly veszteség érte az első félidőben, ugyanis a csapat korábbi gólfelelősét, S. Giménezt sérülés miatt le kellett cserélni. Öröm az üremben, hogy néhány perccel később az őt pótló Ayase Ueda juttatta vezetéshez a rotterdamiakat. A második félidőben a Feyenoord Quinten Timber tizenegyesgóljával biztosította be győzelmét, mellyel felkapaszkodott a bajnokság ötödik helyére a két győzelemmel és három döntetlennel álló együttes.

Feyenoord – NAC Breda 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ueda (34.), Q. Timber (74. – büntetőből), ill.

Az előző két fordulós halasztása után az AFC Ajax 1-1-es döntetlent játszott a Go Ahead Eagles otthonában. A szebb napokat is látott amszterdami gárda hiába játszott aktívabban ellenfelénél, nem tudta begyűjteni a három pontot, ráadásul még hátrányból kellett egyenlíteni. A második játékrész derekánál történt gólváltással alakult ki a végeredmény, az Ajax gólját a nagy visszatérő Davy Klaassen regisztrálta. Az Ajax így négy mérkőzésen szerzett hét pontjával az Eredivisie középmezőnyében helyezkedik el.

Go Ahead Eagles – AFC Ajax 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Llansana (64.), ill. Klaassen (69.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore