Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Gurdiola szerint a Manchester City riválisai legszívesebben “eltörölnék őket a föld színéről”

A Manchester City ma délután az Arsenal ellen lép pályára az angol labdarúgó-bajnokság (Premier Legaue) 5. fordulójában. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a City menedzsere, Pep Guardiola ismét felhozta, hogy riválisai mennyire szeretnék azt, hogy megbüntessék őket a jelenleg is zajló vizsgálatok miatt. 

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola szerint riválisai azt szeretnék, ha a klubot „eltöröljék a föld színéről” amiatt a 115 Premier League-vád miatt, amit jelenleg is vizsgál egy független bizottság.

A várt meghallgatás a feltételezett pénzügyi szabálytalanságokkal kapcsolatos vádakról hétfőn kezdődött Londonban, amely hullámzó reakciókat váltott ki a City esetleges büntetéseivel kapcsolatban. Amennyiben bűnösnek találják őket, nem csak a Premier League-ből, de minden versenysorozatból is kizárhatják őket.

A City vasárnapi, Arsenal elleni összecsapása előtt Guardiola a futballban tapasztalható pragmatizmusról értekezett, amikor váratlanul a klub elleni érzésekről kezdett beszélni, amit riválisaik táplálnak az irányukba, ráadásul nem ez az első eset, hogy kitért erre a témára. 

„Néha süt a nap, néha esik az eső”

– mondta csapata teljesítményének természetéről.

„Lehet egy rossz szezonod, és a teljesítményedre azt mondják az emberek, hogy ‘Á, ez szégyen, ez katasztrófa, ez elfogadhatatlan’. De nem. A 90 perc alatt csak egy csapat lehet jobb. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de mindig meg akarom védeni a klubomat, különösen ezekben az időkben. Olyan, mintha mindenki azt akarná, hogy ne csak kizárjanak minket, hanem azt, hogy eltöröljenek a föld színéről. Azt kell hogy mondjam, hogy nekünk több jobb napunk volt, mint az ellenfeleinknek, és ezért nyertünk sokat. Ez nem bonyolult.”

A Manchester City vasárnap magyar idő szerint 17:30-kor lép pályára az Arsenal ellen a Premier League-ben.