Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megszerezte első győzelmét az AS Roma az Udinese ellen – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 5. fordulójának vasárnapi játéknapján az AS Roma az Udineset fogadta, és az edzőváltás után simán nyertek a fővárosiak, a vendégek pedig lecsúsztak a harmadik helyre. 

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Az AS Roma 3-0-ra legyőzte az Udinese csapatát a 2024/25-ös Serie A szezon 5. fordulójában. A meccs során Roma dominált, és sikerült kihasználniuk helyzeteiket. Az első gól a 19. percben született, amikor Dovbyk szerzett vezetést Shaarawy asszisztjából. Végig jobban játszott az első játékrészben a Roma, ám a befejezéseik pontatlanok voltak, így újabb gól már nem született a szünet előtt.

A második félidőben az Udinese próbálkozott visszatérni a meccsbe, de ebben nem segített Dybala 49. percben szerzett büntetőgólja Bijol szabálytalansága után, amellyel növelni tudta a Roma előnyét. A végső találatot Baldanzi szerezte a 70. percben, mindössze egy perccel azután, hogy becserélték, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt. Az Udinese próbálkozott, de nem találták meg a réseket az AS Roma védelmén.

AS Roma – Udinese 3-0 (1-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma) Vezette: Ermanno Feliciani
Gólszerzők: Dovbyk (19.), Dybala (49. – büntetőből), Baldanzi (70.) ill.
Sárga lap: Pisilli (32.), Cristante (80.) ill. Lucca (3.), Kristensen (39.)
Kiállítás:ill.

AS Roma: Svilar, Ndicka, Angelino, Mancini, Pellegrini (Baldanzi, 69.), Cristante (Koné, 83.), Pisilli (Paredes, 60.), El Shaarawy (Hermoso, 83.), Celik, Dovbyk, Dybala (Soulè, 83.). Vezetőedző: Ivan Juric

Udinese: Okoye, Bijol, Kristensen, Kabasele (Touré, 75.), Ekkelenkamp (Lovric, 63.), Karlström, Kamara (Zemura, 64.), Ehizibue, Lucca (Davis, 46.), Brenner , Thauvin (Bravo, 75.).Vezetőedző: Kosta Runjaic

Az 5. forduló végeredményei és további programja:
Péntek:
Cagliari – Empoli 0-2

Hellas Verona – Torino 2-3

Szombat:
Venezia – Genoa 2-0
Juventus – Napoli 0-0
Lecce – Parma 2-2

Vasárnap:
Fiorentina – Lazio 2-1
Monza – Bologna 1-2
AS Roma – Udinese 3-0
20:45 Inter – AC Milan (Tv: Match 4)

Hétfő:
20:45 Atalanta – Como (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore