Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Trent Alexander-Arnold: “A trófeák döntik el, hogy maradok-e a Liverpoolnál”

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool védője, Trent Alexander Arnold attól teszi függővé a maradását, hogy nyer-e trófeákat a klubbal.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

A Liverpool jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold szerint a trófeák iránti vágy lesz a legfontosabb szempont a jövőjéről szóló döntésében.  A 25 éves angol válogatott játékos jelenlegi szerződésének utolsó évébe lépett, és jelenleg is folynak a tárgyalások a meghosszabbításáról.

„Ha őszinte vagyok, a legfontosabbak a trófeák”

– mondta a riportereknek a Bournemouth ellen 3-0-ra megnyert szombati, Anfielden játszott mérkőzést követően.

„Trófeákat akarok nyerni. Olyan játékos vagyok, akit a győzelem és az elit státusz megszerzése motivál leginkább. Valószínűleg ez az egyik legfőbb tényező. Ha valakinek elit személyisége van az nyerni akar, és mindent megtesz a győzelemért, ez vezérli őt.”

Alexander-Arnold, aki január 1-től már előzetes szerződést köthet egy külföldi klubbal, a tárgyalások során nem gyakorolt nyomást nevelő klubjára, és állítja, hogy ez továbbra is így marad.

„Nézzétek, én már 20 éve vagyok a klubnál. Négy vagy öt szerződéshosszabbítást írtam alá, és egyik sem zajlott a nyilvánosság előtt. Ez sem fog.”

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e maradni a Liverpoolnál, hozzátette:

„Azt mondhatom, hogy (legalább) ebben a szezonban a Liverpool játékosa akarok lenni.”

Alexander-Arnold szombaton ünnepelte, hogy már 100 gólban működött közre a klub színeiben (19 gól, 81 gólpassz) minden sorozatot figyelembe véve, amikor Luis Diaz második gólját ő készítette elő. Ezzel ő lett a legfiatalabb Liverpool-játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet Steven Gerrard óta, aki 278 nappal gyorsabban jutott el ide 2005 augusztusában.