Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Arteta ismét a játékvezetőket kritizálta a Manchester City elleni meccs után

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójában a Manchester City az Arsenalt fogadta, és a parázs hangulatú mérkőzésen végül 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok. A második félidőre emberhátrányba kerültek az Ágyúsok, amikor Leandro Trossard-t második sárga lappal kiállították, amiről elmondta a véleményét az Arsenal edzője, Mikel Arteta is.

(Photo by Carl Recine/Getty Images)

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta szerint az idény során akár „100 Premier League-meccsen” is kiállíthatnak játékosokat a csapatából a játék újraindításának késleltetéséért, miután Leandro Trossard megkapta a második sárga lapját emiatt a Manchester City elleni vasárnapi 2-2-es döntetlen során.

Trossard-t a játékvezető, Michael Oliver az első félidő közepén figyelmeztette Savinho elleni szabálytalanság miatt. Közvetlenül a szünet előtt a belga játékos újabb szabálytalanságot követett el, majd elrúgta a labdát, miután Oliver sípolt, ezért pedig megkapta a második sárga lapját.

Trossard kiállítása párhuzamba került csapattársa, Declan Rice esetével, amikor a középpályás a múlt hónapban az Arsenal 1-1-es döntetlenje során a Brighton & Hove Albion ellen hasonlóan kapott második sárga lapot a labda elrúgása miatt.

Az Arsenal 2-1-re vezetett a City ellen Trossard kiállításakor, és szinte a teljes második félidőben védekezniük kellett, mielőtt a csereként beállt John Stones a 98. percben egyenlített.

„Nem szeretném kommentálni”

– mondta Arteta, amikor Trossard kiállításáról kérdezték.

„Láttam, és annyira nyilvánvaló, hogy inkább rátok bízom. Már amúgy is nagy bajban voltam amiatt, hogy én mondom meg, mit történt a pályán. Nem az én feladatom, hogy én mondjam meg, hogy mi történik a pályán kívüli.”

Amikor arról kérdezték, hogy a City szélsője, Jeremy Doku elrúgta-e a labdát, amikor az Arsenal szabadrúgást kapott, Arteta így válaszolt:

„Pont erről beszélek. Annyira nyilvánvaló, hogy nem szükséges kommentálni. Ez a második alkalom. Alig várom, hogy a következő 100 Premier League-meccsünkön is 10 játékos játsszon majd 11 ellen vagy 9 a 10 ellen ebben a szezonban. Majd meglátjuk.”

A piros lap után Arteta Ben White-ot hozta be Bukayo Saka helyett a szünetben. White meglepetésre nem kezdett, Jurrien Timber került a jobb hátvéd posztra, míg Riccardo Calafiori első Premier League-meccsén balhátvédként szerepelt.

Erling Haaland szerezte meg a vezetést a Citynek, majd Calafiori egy távoli lövéssel egyenlített, Gabriel pedig fejjel megszerezte az Arsenal vezetését. Arteta nem kívánt nyilatkozni Haalandról sem, aki állítólag Stones késői egyenlítése után Gabriel fejéhez dobta a labdát.

A döntetlennel a City továbbra is a Premier League élén maradt, míg az Arsenal a 4. helyen áll, két ponttal lemaradva Pep Guardiola csapatától.