Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Flick szerint nagyon súlyos Ter Stegen sérülése

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 6. fordulójában a Barcelona a Villarreal otthonába látogatott és nagyarányú győzelmet aratott, viszont elvesztette első számú kapusát, Marc-André ter Stegent. A csapat edzője, Hansi Flick is nyilatkozott a játékos állapotáról, de még nincs hivatalos diagnózis.

 (Photo by Omar Arnau/Quality Sport Images/Getty Images)

A Barcelona edzője, Hansi Flick elmondta, hogy Marc-André ter Stegen „súlyos sérülést” szenvedett a Villarreal elleni vasárnapi 5-1-rer megnyert La Liga-mérkőzésen.

Nem sokkal a félidő előtt Ter Stegen felugrott, hogy megszerezzen egy szögletet, de rosszul érkezett a jobb lábára. A 32 éves játékos azonnal fájdalmat érzett, és a Barcelona orvosi stábja rögtön ellátta őt, mielőtt hordágyon levitték volna a pályáról.

„Mindannyian szomorúak vagyunk, mert ez egy súlyos sérülés, látszik a testtartásából, amikor a földön feküdt, és amikor elhagyta a pályát”

– mondta Flick a mérkőzés után a csapatkapitányról.

„Nagyon szomorú vagyok emiatt. Ebben a pillanatban egyáltalán nem jó az időzítés, de ez a futball, el kell fogadnunk. A félidőben azt mondtam a csapatnak: ‘Gyerünk, játsszunk Marcért, adjunk plusz 10 százalékot, ha lehet,’ és úgy gondolom, hogy nagyszerű második félidőt produkáltunk.”

A La Masián nevelkedett Inaki Pena váltotta Ter Stegent, ezzel megszerezve első perceit a Barcelonában azóta, hogy februárban a csapat 3-1-re nyert az Alaves ellen a La Ligában. A 25 éves Pena a múlt szezonban 17 alkalommal lépett pályára a Barcelonában, legtöbbször Ter Stegen két hónapos sérülése alatt az év elején.

Pena korábban a Barcelona B csapatának állandó tagja volt a spanyol másodosztályban, majd a 2021/22-es szezon második felére a török Galatasaray csapatához csatlakozott, ahol nyolc mérkőzésen lépett pályára. Azóta Ter Stegen első számú tartalékaként szerepel. Ander Astralaga, a 20 éves kapus, aki még nem mutatkozott be az első csapatban, idén a Barcelona harmadik számú kapusa.