Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Ter Stegen sérülését követően szabadúszó kapust igazolhat a klub – sajtóhír

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) éllovasának hálóőre, Marc-André Ter Stegen az egész szezonra kidőlt a Villarreal ellen 5-1-re megnyert idegenbeli mérkőzésen.

(Photo by Ibrahim Ezzat/NurPhoto via Getty Images)

A Marca értesülései szerint a Barcelona megnézte a szabadúszó piac adta lehetőségeket, már ami a kapus posztot illeti, miután első számú hálóőre, Marc-André Ter Stegen súlyos sérülést szenvedett és az egész szezont kénytelen kihagyni, amelyről már közleményt is adott ki a klub.

A katalánoknak a német kapus kiesését követően egy olyan portása maradt, akit Hansi Flick szívesen a kezdőbe állítani, mégpedig Inaki Pena. A 25 éves spanyol kapuvédőnek tavaly is megadatott a lehetőség, hogy Ter Stegent pótolja, amit kevesebb sikerrel sikerült abszolválnia a spanyol sajtó és a klub szimpatizánsai szerint is.

A Barcelona potenciális kiszemeltjei Ter Stegen helyére:
Keylor Navas (legutóbb PSG)
Jordi Masip (legutóbb Valladolid)
Tomás Vaclík (legutóbb Albacete)
Edgar Badia (legutóbb Elche)
Loris Karius (legutóbb Newcastle United)

A legesélyesebbnek Keylor Navas és Jordi Masip tűnik a spanyol sajtó szerint, ugyanis előbbi egy kiváló hálóőr, aki a Real Madrid kezdőkapusa is volt, utóbbi pedig a Barcelona akadémiáján nevelkedett, ráadásul a Valladolid színeiben kiváló teljesítménnyel rukkolt elő éveken keresztül. A Vaclík és Badia kettős lehet a B-opció, ugyanis mindkettőjüknek van a La Ligában tapasztalata. A legutolsó esetben pedig Loris Karius kerülhet képbe, aki csak az előbbi négy kapuvédő után lenne opció.