Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Erling Haaland az Arsenal ellen beállította Cristiano Ronaldo Real Madridban elért gólrekordját

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójában a Manchester City az Arsenalt fogadta, és a parázs hangulatú mérkőzésen végül 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok. Az első gólt Erling Haaland lőtte, aki ezzel egy elképesztő rekordot is elért. 

 (Photo by Michael Regan/Getty Images)

A Manchester City támadója, Erling Haaland beállította Cristiano Ronaldo rekordját, miszerint ő szerzett a leggyorsabban 100 gólt egy európai klubban. A norvég játékos ezt a mérföldkövet a Manchester City Arsenal elleni vasárnapi 2-2-es döntetlenjén érte le.

Haaland a 9. percben talált be, amikor Gabriel és Saliba közé befurakodva a kapuba lőtt Raya mellett, megszerezve ezzel 100. gólját a City mezében, mindössze 105 mérkőzés alatt. 2011-ben Ronaldo is a 105. mérkőzésén szerezte meg 100. gólját a Real Madridban. 2024-ben Kevin De Bruyne lett a 18. Manchester City-játékos, aki elérte a 100 gólos határt, amit 372. klubmeccsén szerzett.

Haaland már megdöntötte a Premier League első négy mérkőzésén szerzett legtöbb gól rekordját, miután kilencszer talált be, amelyek között két mesterhármast is elért. Ez a kirobbanó kezdés azt jelentette, hogy a szerdai Bajnokok Ligája mérkőzésen, amelyet az Inter ellen játszottak hazai pályán, Haaland már 99 góllal állt 103 mérkőzésen, és már ekkor esélye volt megdönteni Ronaldo rekordját. Bár az első félidőben volt néhány helyzete, a 24 éves játékos végül gól nélkül zárta a mérkőzést.