Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az RB Leipzig védőjét igazolná le jövő nyáron a Real Madrid! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid együttese jövő nyáron az RB Leipzig védőjével, Castello Lukebával erősítené meg a keretét.

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

A spanyol sajtó friss beszámolói alapján a következő nyár folyamán a Real Madrid gárdája mindenképp szeretne legalább egy középhátvédet igazolni. A “Királyi Gárdánál” ez a nemrég lezáruló átigazolási időszakban is tervben volt, ám az akkori fő kiszemelt Leny Yoro végül a Manchester United ajánlatát fogadta el, a Real pedig ezt követően nem próbált meg mást a csapathoz csábítani. A sérülések viszont ebben a szezonban is megnehezítik Carlo Ancelotti dolgát ezen a poszton, ezért hoznának valakit mindenképp a védelem tengelyébe. A források szerint a madridiak legfőbb kiszemeltje nem más, mint az RB Leipzigben futballozó Castello Lukeba. A német csapathoz tavaly nyáron szerződő védő hamar a klub meghatározó alakjává vált, és a hírek szerint a lipcseiek legutóbbi, Atlético Madrid elleni BL-meccsére a Real megfigyelőket is küldött, ahol elsősorban a 21 éves játékos teljesítményét figyelték. A beszámolók alapján erre a posztra a Real másik két fő kiszemeltje a Valenciában játszó Yarek Gasiorowski, illetve a Palmeiras játékosa, Vitor Reis.

Castello Lukebát 2023 nyarán 30 millió euró ellenében szerződtette az RB Leipzig a Lyontól. A klub színeiben azóta 46 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólt jegyzett. Szerződése 2028 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 40 millió euróra teszi a transfermarkt.