Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cassano: “Cristiano Ronaldo 3000 gólt is lőhet, nem érdekel, akkor sem tud focizni!”

Bár néhány hónapig csendben volt, most újra megszólalt Cristiano Ronaldo “legfőbb kritikusa”, Antonio Cassano, aki most odáig ment, hogy véleménye szerint a portugál támadó egyáltalán nem is tud futballozni.

(Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images/DeFodi via Getty Images)

Éles kritikával illette Cristiano Ronaldót az egykori Real Madrid-játékos, Antonio Cassano, aki most odáig merészkedett, hogy a portugál „nem tud focizni”.

Ronaldo, aki öt Aranylabdával és számtalan rekorddal büszkélkedhet, már így is biztosította helyét a valaha volt legnagyobb játékosok között. Jelenleg az Al-Nasszr csapatában játszó csatár öröksége tovább fog élni, még jóval azután is, hogy visszavonul, bár még nem tudni, mikor következik be ez a pillanat.

Ronaldo azonban nem tudott meggyőzni mindenkit. Az egykori olasz válogatott játékos, Cassano, aki egy évvel Ronaldo 2009-es érkezése előtt hagyta el a Real Madridot, soha nem volt nagy rajongója a portugál klasszisnak.

Miközben Ronaldo közeledik a karrierje 1000. góljához – és 39 évesen még mindig aktív a klubjában és a válogatottban is –, Cassano éles kritikával illette őt a Viva El Futbol című podcastban:

„Cristiano Ronaldo nem tud focizni. Lőhetne 3000 gólt is, nem érdekel. Higuaín, Agüero, Benzema, Lewandowski, Ibrahimović és Suárez is tudja, hogyan illeszkedjen be a csapatba. Sok mindent meg tudtak csinálni, ellentétben Ronaldóval, akinek mindig csak az volt a célja, hogy gólt szerezzen.”

Cassano már 2022-ben is hasonlóan beszélt Ronaldóról, amikor azt javasolta, hogy itt lenne az ideje visszavonulnia:

„Egy olyan játékosnak, mint Cristiano, gondolnia kellene saját magára, és ha már nem megy, akkor abba kellene hagynia. Ez minden sportban így van. Vissza kell vonulnia, ennyi! Mindent megnyert, egy jelenség volt, rengeteg pénzt keresett, és most már nem kezdő a Manchester Unitedben sem.”

Ronaldo szerződését a Manchester United 2022 novemberében felbontotta, ami lehetővé tette számára, hogy a szaúdi profi ligába igazoljon, ahol továbbra is szórja a gólokat. Cassano 2017-ben, 35 évesen vonult vissza, miután olyan csapatoknál játszott, mint a Real Madrid, az AS Roma, a Sampdoria, az AC Milan, az Inter és a Parma.