Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött a vezetőedzőjéről a Boca Juniors – sajtóhír

A River Plate 1-0-ra legyőzte a Boca Juniorst az argentin bajnokság klasszikus rangadóján…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a felek közti egyeztetéseket követően a Boca Juniors vezetősége úgy döntött, hogy továbbra is Diego Martínez marad a csapat edzője, miután megkérdőjeleződött a tréner posztja.

A 45 esztendős tréner az év elején vette át a Boca irányítását, melyet az idei első bajnoki kiírásban, a Copa de la Liga Profesionalban a rájátszás elődöntőjéig vezetett, míg a Copa Sudamericanában a nyolcaddöntőig jutottak. A jelenleg zajló Liga Profesional küzdelmei alatt féltávnál a csapat a 28 csapatos mezőny 11. pozícióját foglalja el, miután az elmúlt két fordulóban két rangadót veszített el egy-egy góllal a Racing Club és a River Plate ellen. A két vesztes klasszikus után jött el az ideje a beszélgetésnek, de a felek egyelőre a közös folytatás mellett döntöttek.

“Számomra a világ legnagyszerűbb dolga a Boca Juniors irányítása. Érzem magamban az erőt a folytatáshoz, de együtt értékeli fogjuk, hogy mi a legjobb a klubnak” – jegyezte meg a Xeneize vezetőedzője még a hétvégén a River elleni fiaskót követően.

Martínez minden sorozatot figyelembe véve 44 találkozón irányította a csapatot, amely ebből húszat nyert meg tizenöt döntetlen és kilenc vereség mellett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!