Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ennél a német csapatnál lehet jelölt Dárdai Pál a kispadra – sajtóhír

A német sajtóban már javában keresik az új edzőt a szebb napokat is látott egykori hétszeres német bajnok kispadjára…

(Photo by Rolf Vennenbernd/picture alliance via Getty Images)

A német másodosztályban (2. Bundesliga) gyengélkedő, hat forduló után csupán az osztályozót jelentő, 16. helyen álló Schalke 04 a Darmstadt elleni 5-3-as vereség után menesztett Karel Geraerts vezetőedzőt és Marc Wilmots sportigazgatót. Jelenleg Jakob Fimpel irányít ideiglenesen, de a Schalke új vezetőedzőt keres.

A csapatot egykor játékosként már erősítő Raúl González mellett a német sajtó szerint a korábban a Hertha BSC-t több ízben is irányító Dárdai Pál ugyancsak jelölt lehet a posztra.

A csakfoci.hu hívta fel a figyelmet a német 90min.com cikkére, melyben a hét lehetséges jelölt közt említik meg a magyar trénert:

“Dárdai Pál a Hertha BSC-nél bebizonyította, hogy sikeres lehet egy nagy, tradicionális klubnál, ahol nehéz körülmények között együtt dolgozhat a tapasztalt játékosok és a fiatal tehetségek keverékével. Ő is olyan ember lenne, aki a sportszakmai szempontok mellett jól beilleszkedhetne a Schalkénál. A fővárosi “Öreg Hölgytől” történt újabb távozása óta Dárdai jelenleg edzői állás nélküli profi” – írja a Hertha-ikon kapcsán a portál, amely Dárdain kívül André Breitenreitert, Lukas Kwasniokot, Uwe Röslert, Mike Büskenst, Raúlt, Sandro Blacket, Niko Kovacot és Heiner Backhaust is megemlíti lehetséges, vagy ideális új Schalke-edzőként.