Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Keresztszalag-szakadás miatt véget ért a Wolves védőjének szezonja – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Wolverhampton Wanderers csapatának védője, Yerson Mosquera nem lép már pályára a szezonban egy súlyos sérülés miatt. 

(Photo by Nathan Stirk/Getty Images)

A Wolves védője, Yerson Mosquera valószínűleg kihagyja a szezon hátralévő részét, miután a vizsgálatok megerősítették, hogy elülső keresztszalag-szakadást (ACL) szenvedett a bal térdében.

A kolumbiai válogatott játékos, aki mind az öt bajnoki mérkőzésen kezdő volt ebben a szezonban, a szombati Aston Villa elleni, 3-1-es vereség alkalmával szenvedett sérülést, miután összeütközött Morgan Rogersszel. A 23 éves játékost hordágyon vitték le a pályáról a második félidőben.

„Yerson már minden szükséges vizsgálaton átesett, amelyek sajnos megerősítették a mediális oldalszalag (MCL) és az elülső keresztszalag (ACL) sérülését is. A következő napokban specialistákkal konzultálunk, hogy véglegesítsük a műtéti tervet. A beavatkozás a következő két hétben fog megtörténni. Nyilvánvaló, hogy Yerson hosszú felépülési időszak elé néz, de a klub minden szükséges támogatást megad neki ahhoz, hogy sikeres rehabilitációja legyen, és idővel visszatérhessen a játékhoz. Az időkereteket nehéz pontosan meghatározni a műtét előtt, de nagyon valószínűtlen, hogy ebben a szezonban újra pályára lép”

– mondta Phil Hayward, a Wolves teljesítményért felelős vezetője.

A Wolves szombaton hazai pályán a Liverpool ellen lép pályára, miközben egy másik középhátvéd, Toti is küzd egy combhajlító sérüléssel. Ha ő nem épül fel időben, Gary O’Neil menedzsernek csak Craig Dawson és Santiago Bueno maradna mint tapasztalt középhátvéd a csapatban.