Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Nkunku mesterhármast, a Chelsea ötöt lőtt, a Manchester City szolid győzelmet aratott – összefoglaló, eredmények

Folytatódik az angol Ligakupa, azaz a Carabao-kupa a harmadik fordulójával. Meglepetés nem született, mindegyik első osztályú csapat továbbjutott.

(Photo by Chris Lee – Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images)

Chelsea – Barrow:

A Chelsea magabiztos 5-0-s győzelmet aratott a negyedosztályú Barrow ellen. A mérkőzés embere Christopher Nkunku, hiszen mesterhármast szerzett, és a támadósorban folyamatosan nyomást gyakorolt az ellenfélre. A francia támadó már a 8. percben betalált, majd a 15. percben duplázott. Még az első félidőben háromgólosra növelte az előnyét a Chelsea egy öngóllal. A második játékrészt is góllal nyitották a londoniak, ekkor Pedro Neto talált be a hálóba, a mérkőzést pedig Nkunku zárta le a 75. percben a mesterhármasával. A Barrow nagyot küzdött, de nem sok esélye volt a Chelsea ellen, ami így simán jutott tovább a következő fordulóba.

Chelsea – Barrow (IV.) 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Nkunku (8. 15. 75.), Farman (28. – öngól), Pedro Neto (48.) ill. –

Manchester City – Watford:

A Manchester City 2-1-re győzte le a másodosztályú Watfordot a Ligakupában. A City már az 5. percben megszerezte a vezetést Doku révén, aki Grealish passzából talált be. Matheus Nunes tovább növelte a hazaiak előnyét a 38. percben Lewis gólpasszát követően.

A Watford a második félidőben próbált visszakapaszkodni, és Ince az 86. percben szépített, miután Chakvetadze kiosztott neki egy gólpasszt, de ez már nem volt elég az egyenlítéshez. A Manchester City biztos játékkal jutott tovább a következő fordulóba

Manchester City – Watford (II.) 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Doku (5.), Nunes (38.) ill. Ince (86.)

Walsall – Leicester City:

A Walsall és a Leicester City mérkőzése 90 percig gól nélkül zárult. Bár mindkét csapat próbálkozott, egyikük sem tudott betalálni.  Így végül jöhettek a tizenegyesek. A Walsall egyetlen büntetőt sem tudott értékesíteni, míg a Leicester hibátlan volt, így ők jutottak tovább a következő fordulóba.

Walsall (IV.) – Leicester City 0-0 (0-0) B.u. 0-1
Gólszerzők: – ill. –

Wycombe – Aston Villa:

Az Aston Villa a harmadosztályú Wycombe csapatát fogadta a Ligakupában. Az első félidőben nem bírtak egymással a csapatok, és végül egyik fél sem talált be. A második játékrész már eseménydúsabb volt, és az Aston Villa két gólt is szerzett: először Buendia talált be az 55. percben, majd Duran értékesített egy büntetőt a 85. minutumban. A Wycombe végül szépített a 95. percben, de ez nem volt elég, így az Aston Villa lesz ott a következő fordulóban.

Wycombe (III.) – Aston Villa 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Kone (90+5.) ill. Buendia (55.), Duran (85. – büntetőből)