Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hátrányból fordítva győzte le idegenben az Atalantát a Como – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 5. fordulójának zárómérkőzésén az Atalanta látta vendégül a Como együttesét. A találkozó eredetileg hétfő estére volt kiírva, azonban Bergamo városában óriási esőzés volt, így keddre halasztották.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Az első komoly lehetőséget a hazaiak dolgozták ki, a 8. percben Mateo Retegui lőtt ígéretes helyről, de Audero bravúrral védeni tudott. A 18. percben megszerezte a vezetést az Atalanta, egy szöglet után kifejelt labdára Davide Zappacosta csapott le, és a rutinos szárnyvédő 16 méterről kapásból a jobb alsóba lőtt, 1-0! A 20. percben a Como is mutatott valamit támadásban, a 20. percben Patrick Cutrone lőhetett jó helyről, azonban lövését Carnesecchi védeni tudta. A 34. percben ismét Cutrone került helyzetbe, de ezúttal sem tudott túljárni a hazaiak kapusának, Carnesecchinek az eszén.

A második félidőből mindössze 20 másodperc telt el, amikor kitudott egyenlíteni a Como, Sergi Roberto sarkazós passzát követően 14 méterről Gabriel Strefezza lőtte ki erőből a jobb alsót, 1-1! Az 54. percben pedig már a vendégeknél volt az előny, Nico Páz vállalt el egy lövést 20 méterről, ami megpattant Kolasinac lábán, így Carnesecchi kapust becsapva a kapuban kötött ki a labda, 1-2! Sőt, az 58. percben megduplázta előnyét a Como, Nico Páz kiugratását követően Alieu Fadera beforgatta De Roont, majd a ziccerét nem hibázta el, a kapuba lőtt, 1-3! A 86. percben majdnem kiütéssé vált az eredmény, azonban Alessandro Gabrielloni lövését Carnesecchi hárítani tudta. A hosszabbítás utolsó másodperceiben büntetőhöz jutott az Atalanta, amelyet Ademola Lookman értékesíteni tudott, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, 2-3! A mérkőzés ennek következtében a Como nyerte, így megvan az újonc alakulat első győzelme az idényben és elmozdult a kieső helyről, míg az Atalanta nemvárt vereségbe szaladt bele és jelenleg csak a 12. a tabellán.

Atalanta – Como 2-3 (1-0)
Helyszín: Gewiss Stadion (Bergamo), Vezette: P. Tremolada
Gólszerzők: Zappacosta (18.), Lookman (90+7. – büntetőből) ill.  Strefezza (46.), N. Páz (54.), Fadera (58.)
Sárga lap: De Roon (83.) ill.  S. Roberto (11.), Moreno (36.)
Kiállítás: ill.

Atalanta: Carnesecchi – Kossounou, Djimsiti, Kolasinac – Bellanova, Ederson (V. Vlahovic 75.), De Roon, Zappacosta (Cuadrado 55.) – Pasalic (Brescianini 46.), Retegui (Lookman 55.), De Ketelaere (Samardzic 59.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Como: Audero – Van der Brempt – Dossena, Kempf, Moreno – Strefezza (Engelhardt 89.), S. Roberto, Perrone (Goldaniga 77.), Fadera (Mazzitelli 62.) – N. Paz (M. Sala 89.), Cutrone (Gabrielloni 77.). Vezetőedző: Cesc Fábregas

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 5. forduló végeredményei:
Péntek:
Cagliari – Empoli 0-2

Hellas Verona – Torino 2-3

Szombat:
Venezia – Genoa 2-0
Juventus – Napoli 0-0
Lecce – Parma 2-2

Vasárnap:
Fiorentina – Lazio 2-1
Monza – Bologna 1-2
AS Roma – Udinese 3-0
Inter – AC Milan 1-2

Hétfő:
Atalanta – Como 2-3

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore