Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a csapat magyar játékosa is bekerült a meccskeretbe

Marc-André ter Stegen sérülésével igencsak megtizedelődött a spanyol bajnokságot (La Liga) százszázalékos teljesítménnyel vezető Barcelona kerete…

(Photo By Javier Borrego/Europa Press via Getty Images)

Az FC Barcelona a szerdai, Getafe elleni mérkőzésre a tartalékcsapata magyar korosztályos válogatott kapusát, Yaakobishvili Áront is benevezte Marc-André ter Stegen sérülése miatt.

A grúz származású, de Budapesten született 18 éves kappus 2018-ban került a katalánokhoz, azóta a csapat korosztályos együtteseiben védett. Yaakobishvili az utóbbi időben az U19-es csapat első számú kapusa, valamint a B csapat cserekapusa volt. A Barca első számú kapusának hosszú sérülésével jelenleg a magyar utánpótlás-válogatott kapus bekerült a csapat három kapusa közül Inaki Pena és Ander Astralaga mellett.

A Barcelona jelezte, hogy a Getafe elleni keretből Ter Stegen mellett Dani Olmo, Fermín López, Gavi, Frenkie de Jong, Ronald Araujo, Andreas Christensen és Marc Bernal is kimaradt sérülésből kifolyólag.

Katalán sajtóhírek szerint a Barca vezetősége egy új, szabadon igazolható kapust szeretne szerződtetni első számú hálóőre kiesésével.