Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a német rendőrség fegyvereket foglalt le Lazio-szurkolóktól a Dinamo Kijev elleni meccs előtt

Csütörtökön a Lazio a Dinamo Kijev ellen lép pályára Hamburgban az Európa-liga alapszakaszában, azonban 60 szurkoló nem lesz ott a mérkőzésen, miután a német rendőrség fegyvereket foglalt le tőlük. 

. (Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Körülbelül 60 Lazio szurkolót tiltottak ki a csütörtöki, Dinamo Kijev elleni Európa-liga-mérkőzésről,  miután a német rendőrség fegyvereket foglalt le tőlük. A találkozót Hamburgban rendezik meg Oroszország ukrajnai inváziója miatt.

A hamburgi hatóságok szerint egy csoport olasz szurkoló szerdán este a város központi terén, a Rathausmarkton megpróbált megszökni egy rendőrök elől. Ezt követően rohamrendőrök állították meg és kutatták át őket. A rendőrség közlése szerint öt kést, hat húsklopfolót, két falécet, egy ütőt, egy csőkulcsot és egy nyársat foglaltak le.

A Lazio közleménye megerősítette, hogy szurkolók egy csoportját őrizetbe vették, és kitiltották őket a Volksparkstadionból, amely a csütörtöki mérkőzés helyszíne lesz. Ugyanakkor letartóztatások nem történtek.

“A mérkőzést megelőzően a rendőrök egy csoport gyanús olasz futballszurkolót ellenőriztek tegnap este, akiktől vágó és szúró fegyvereket, valamint egyéb veszélyes tárgyakat foglaltak le”

– olvasható a hamburgi rendőrség közleményében.

“A közbiztonság és rend fenntartása érdekében az összes átvizsgált személyt őrizetbe vették ma reggel, miután az ellenőrzést befejezték. A férfiakat ezenkívül kitiltották a Volksparkstadionból és annak közvetlen környezetéből estére.”

A Lazio közleménye hozzátette:

“A Lazio arra kéri szurkolóit, hogy kövessék a klub által kiadott információkat, hogy biztonságosan érjenek el a hamburgi stadionba.”

A Lazio korábban már kapott büntetéseket szurkolói magatartása miatt az európai és az olasz mérkőzéseken is. 2023-ban felfüggesztett részleges stadionbezárást kaptak, miután hazai szurkolóik egy része antiszemita rigmusokat skandált az AS Roma ellen. Emellett egy Lazio szurkolói csoport fasiszta dalokat énekelt a Bayern München elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt a tavalyi szezonban.