Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: szerződést hosszabbít támadójával a Tottenham! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham együttese hamarosan szerződést hosszabbít támadójával, Heung-min Sonnal.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb értesülései szerint a Tottenham vezetősége meghosszabbítaná a keret kulcsjátékosa, Heung-min Son szerződését. A dél-koreai játékost a jelenlegi megállapodása a most futó idény végéig köti a londoni együtteshez, és Son nemrég beszélt arról, hogy a felek konkrét tárgyalásokat még nem kezdtek, de ő nyugodt a helyzetét illetően. A beszámolók alapján viszont nagyon hamar megoldódhat a 32 éves játékos helyzete, a jelenlegi szerződése ugyanis tartalmaz egy plusz egy évre szóló hosszabbítási opciót, amit a klub részéről szeretnének aktiválni, aminek értelmében Son kontraktusa 2026 nyaráig lesz érvényes. A Spurs vezetői így jóval kedvezőbb pozícióból tárgyalhatnak majd Sonnal akár egy hosszabb távú szerződésről, másrészt elkerülik azt is, hogy más csapatok megkeressék a szerződése utolsó évébe lépő támadót egy esetleges klubváltás szándékával.

Heung-min Son 2015 nyarán került a Tottenham csapatához, akik 30 millió eurót fizettek érte a Bayer Leverkusennek. Az angol klub színeiben azóta 414 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 164 gólig és 86 gólpasszig jutott. Piaci értékét 45 millió euróra teszi a transfermarkt.