Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17: a magyar válogatott legyőzte Üzbegisztánt felkészülési meccsen

A magyar U17-es válogatott a héten két felkészülési mérkőzést játszik Üzbegisztán korosztályos válogatottja ellen…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A magyar U17-es válogatott kedd délután 2-1-es győzelmet aratott az Üzbegisztán elleni felkészülési mérkőzésen Telkiben.

A novemberi Eb-selejtezőire készülő férfi U17-es válogatott az üzbégek korosztályos csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen Telkiben. A mérkőzés első húsz perce kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon kialakultak lehetőségek, de igazán nagy helyzetek nem. A 25. percben Kátai kisebb sérülés miatt elhagyta a pályát, Galambos János állt be a helyére. Alig telt el néhány másodperc, és Galambos egy nagyszerű labdaszerzéssel azonnal helyzetbe került, majd higgadtan a kapuba emelt, így első labdaérintéséből vezetést szerzett a magyar válogatottnak.

A folytatásban az üzbégek játszottak veszélyesebben, egy-két kecsegtető helyzetet sikerült is kialakítaniuk, de összességében magabiztosan őriztük az előnyt. A második félidő derekán Galambos nagyon közel járt ahhoz, hogy megduplázza az előnyünket, de a lövése centikkel célt tévesztett. A 80. percben végül mégis megszületett a második magyar gól, Árnits jobb oldali beadását követően Galambos János fejelt közelről a kapu közepébe (2-0). Az üzbégek a kétperces hosszabbítás végén egy átlövésgóllal szépítettek, ez volt az utolsó esemény a 2-1-es magyar sikerrel végződő mérkőzésen.

“Örülök, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést, sokat is tettünk érte a pályán. Jól használtuk ki az ellenfél hibáit, a védekezésünk végig stabil volt, a támadójátékunk kapcsán azonban bőven van hiányérzetem. Az ellenfél a második félidőben nagy nyomást helyezett ránk, ekkor sok hibával játszottunk, a labdavesztéseink pedig lehetőséget adtak az üzbégeknek a kontrákra. Bemutatkozott néhány új játékos a csapatban, és közülük többen biztató teljesítményt nyújtottak, ami növeli a versenyhelyzetet a felkészülés hajrájában. Mindent összevetve az eredménnyel elégedett vagyok, de a játék több elemében kell még fejlődnünk az Eb-selejtezőkig” – mondta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Magyarország U17 – Üzbegisztán U17 2-1 (1-0)
Gólszerzők:
Galambos (25., 80.)

Magyarország U17: Szentmihályi Ádám – Árnits Olivér, Lakatos Kristóf, Csóka Gergely – Wébel Máté (Balog Kristóf, 43.), Petrók Viktor (Rab Bence, 66.), Zubor Ádám (Söptei Bálint, 77.), Kovács Noel (Szebellédi Bátor, 46.), Milicz Péter (Rankó Viktor, 66.) – Kátai Szabolcs (Galambos János, 25., Sós Henrik, 86.), Gólik Benjámin (Krone Niklas, 77.)
Gólszerző: Galambos (25., 80.)

A két csapat csütörtökön 11 órától ismét megmérkőzik egymással Telkiben.