Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arne Slot: “jó volt látni, hogy Chiesa mennyire illik a rendszerünkbe!”

A Liverpool vezetőedzője, Arne Slot nagy elismeréssel beszélt Federico Chiesáról, miután a támadó asszisztált a kezdőként való debütálása során a Carabao Kupa szerdai játéknapján…

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

A 26 éves olasz válogatott, aki múlt hónapban 10 millió fontos szerződéssel igazolt át a Juventusból Anfieldre, már korábban is pályára lépett a klub színeiben az AC Milan és a Bournemouth ellen, most viszont először kezdett Liverpoolban, miután Arne Slot kilenc változtatást eszközölt a Bournemouth elleni győztes csapathoz képest.

Amikor megkérdezték Chiesa teljesítményéről, Slot elmondta:

“Örültem, hogy már 60 percet tudott játszani, mert – azt hiszem, ezt mondtam az előző sajtótájékoztatón – az utolsó három vagy négy hónapban alig játszott.

“Számára fontos, hogy ne csak a meccsformát nyerje vissza, hanem játéklehetőséget is kapjon, és ezt ma megkapta. Asszisztált… bár az egy kaput eltaláló lövés volt, amely Diogo révén gól lett. Nagyon keményen dolgozott.”

“Természetes, hogy még nincsen csúcsformában, hiszen be kell illeszkednie. De már most látszik, hogy jól illik a rendszerbe amit játszunk!”