Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF Bajnokok Kupája: a Club América tizenegyesekkel hódította el a trófeát – videóval

Magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra rendezték a CONCACAF Bajnokok Kupája mérkőzését az MLS és a mexikói bajnokság (Liga MX) címvédője között…

(Photo by Jason Mowry/Getty Images)

A mexikói Club América 1-1-es döntetlen után tizenegyesrúgásokkal múlta felül a CONCACAF Bajnokok Kupája-mérkőzésen a hazai pályán szereplő Columbus Crew csapatát.

Az első félidőben a hazaiak igyekeztek több támadást vezetni, azonban ígéretesebb lehetőségek rendre a vendégek előtt adódtak. Bár mindkét kapusnak akadt védeni valója, egyik oldal sem tudott betalálni az első 45 percben. A szünet után egyre inkább megélénkült a játék. A Crew több komoly helyzetet is kidolgozott, azonban a veetést mégis a Club América szerezte meg, miután a 67. percben Fidalgo kiugratásából a csereként beállt Victor Dávila ugrott ki ziccerben és nem hibázta el a kínálkozó lehetőséget. A mexikóvárosiak mindössze tíz percig vezettek, a rákapcsoló Columbus kiegyenlített, ugyanis több kimaradt lehetőség után egy szöglet utáni lecsorgó labdát az előre húzódó dán hátvéd, Malte Amundsen kotort be közelről a kapuba. Mivel a mérkőzés 1-1-es döntetlenre végződött, tizenegyesrúgások döntöttek a cím sorsáról.

A szétlövés során a csapatok sokáig fej-fej mellett haladtak, a második és a hatodik pár lövői mindkét oldalon hibáztak, majd a hetedikben Amundsen a felső lécre bombázott, N. Araújo lövése Schulte kapus kezéről a hálóba pattant, így a Club América diadalmaskodott.

Columbus Crew – Club América 1-1 (0-0) – tizenegyesrúgásokkal: 4-5
Gólszerzők: Amundsen (77.), ill. Dávila (67.)