Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a második meccset elvesztette a magyar U17-es válogatott Üzbegisztán ellen

A magyar U17-es válogatott a héten két felkészülési mérkőzést játszik Üzbegisztán korosztályos válogatottja ellen…

(Photo by Cameron Smith/Getty Images )

A magyar U17-es válogatott az első mérkőzésen aratott 2-1-es győzelem után csütörtök kora délután 1-0-s vereséget szenvedett Üzbegisztán ellen Telkiben.

A mérkőzés első húsz percében a magyar válogatott előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de a vezetést nem tudta megszerezni, a 25. percben ezt megtették viszont az üzbégek, akik egy bal oldali magyar szöglet után vezettek gyors kontrát, Bakhodirkhonov végigrobogott a mieink térfelén, és értékesítette a ziccert (0-1). A gól megfogta a mieinket, a folytatásban elmaradtak a magyar lehetőségek, többnyire a magyar tizenhatos előterében zajlott a – sérülések miatt meglehetősen töredezett – játék.

A fordulás után Németh Antal cserékkel frissített a csapaton, de továbbra sem volt kellően pontos a támadójáték, komoly helyzeteket nem tudak kialakítani. A 88. percben egy jobb oldali szabadrúgás után Lakatos  a keresztlécre fejelte a labdát, újabb lehetőség azonban nem adódott, az üzbégek 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

A mieink jövő hét végén ismét edzőtáborba vonulnak, október 7-én és 10-én Izrael korosztályos csapatával mérkőznek meg Gyirmóton.

Magyarország U17 – Üzbegisztán U17 0-1 (0-1)

Magyarország U17: Balogh T. Márk – Rankó Viktor, Lakatos Martin (Kárász Tamás, 76.), Lakatos Kristóf – Rab Bence, Zubor Ádám (Söptei Bálint, 57.), Kovács Noel (Szebellédi Bátor, 70.), Kovács Dániel (Wébel Máté, 57.), Balog Kristóf (Milicz Péter, 57.) – Gólik Benjámin (Krone Niklas Maximilian, 41.), Galambos János