Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Ahova elértünk, az még nem elég”

A Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett az Anderlecht vendégeként az Európa-liga főtáblájának első fordulójában…

(Photo by Ben Roberts Photo/Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen a meccs után arra hívta fel a figyelmet, hogy az apró hibáknak is nagy jelentőségük van ezen a szinten:

“Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Azt mondtam a futballistáimnak a szünetben, hogy nagyobb elszántság kell ahhoz, hogy gólt szerezzünk. Amikor kikerültünk a nyomás alól, s támadni tudtuk az ellenfél kapuját, nüanszok hiányoztak, hogy eredményesek legyünk. A második félidőben megváltozott az Anderlecht játéka, de erre alapvetően jól reagáltunk. A mostani mérkőzés, akárcsak a dániai BL-selejtezőnk, igazolta, hogy ezen a szinten az apró hibák is megbosszulják magukat. Ez ma is így történt. Apró hibából kaptuk az első gólt, amivel megváltozott a játék dinamikája. A második gólunk is egy kisebb hiba után esett. A kiállítás után megszereztük azt a gólt, amivel visszajöttünk a meccsbe, de sajnos nem tudtunk újabb találatot elérni.”

Ilyen meccseket kell játszani ahhoz, hogy ezen a szinten is jól tudjunk szerepelni. Ahova elértünk, az még nem elég. Tovább kell fejlődnünk. Nagyon vártuk ezt a mérkőzést, de sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ki kell használnunk a helyzeteinket ahhoz, hogy eredményesek legyünk” – tette hozzá a holland szakember.

A Ferencváros legközelebb vasárnap este 18 órától a Puskás Akadémiát fogadja az NB I-ben.