Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra vezéregyéniség lenne csapatában a magyar válogatott középpályás

Ahogyan arról beszámoltunk, több mint 300 után visszatért a pályára a magyar válogatott középpályás…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

A Fehérvár magyar válogatott középpáláysa, Kalmár Zsolt a klub hivatalos honlapjának beszélt a visszatérését követő terveiről:

“Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hosszú idő után újra ott lehettem a pályán. Keményen dolgoztam, hogy ebből a sérülésből is fel tudjak állni és vissza tudjak térni. Nem tagadom, volt bennem egy kicsi drukk a becserélésemkor, próbáltam a nekem jutott 15-20 percben a maximumot nyújtani.”

“Úgy érzem, hétről hétre jobb állapotban vagyok. Az edzéseken megkapom a megfelelő terhelést, de a meccseket nem lehet pótolni. Fokozatosan több játékpercre és meccsterhelésre van szükségem, hogy a jó formám is visszatérjen. Ebből a szempontból nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen bajnoki ritmusban vagyunk. Próbáljuk megoldani, hogy a bajnokikon egyre több lehetőséget kapjak. Most úgy 80 százalékosnak mondanám magam, a maradék 20 százalék pedig a meccsekkel kerül majd a lábamba” – tette hozzá a balszerencsés játékos, aki az előző két Európa-bajnokságról sérülés miatt maradt le.

“Minden meccsen próbáljuk az edzők által kért elképzeléseket megvalósítani, igyekszünk, hogy újra egy ütős csapatot rakjunk össze. Szerintem jó úton járunk, mindenki motivált, mindenki jó eredményeket akar elérni. Bízom benne, hogy én is hozzá tudok majd tenni a játékunkhoz. Már tapasztalt játékosnak számítok ebben a fiatal keretben, minden nap azért dolgozom, hogy minél előbb jó formába kerüljek és a pályán is egyre többet tudjak segíteni. Emellett az öltözőben is igyekszem kivenni a részem a munkából, próbálok segíteni a fiataloknak mindenben, amiben csak tudok. Vezéregyénisége akarok lenni a pályán és azon kívül is fiatal csapatunknak!” – jegyezte meg csapatáról Kalmár.