Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

US Open Cup: Sallói gólpassza ellenére az LAFC győzött – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra rendezték a US  Open Cup 2024-es kiírásának döntőjét a Los Angeles FC és a Sporting Kansas City között…

(Photo by Michael Owens/USSF/Getty Images for USSF)

Az MLS 2022-es bajnoka, a Los Angeles FC nyerte meg a US Open Cup idei kiírását, miután a szerdai döntőben 3-1-re diadalmakodott hosszabbításban a bajnokságban gyengélkedő Sporting Kansas City ellen.

A küzdelmes első félidőben kiegyenlített játék dúlt a pályán, de a kapuk csak kevésszer forogtak veszélyben, így az első 45 perc 0-0-s döntetlennel ért véget. A szünet után az LAFC pár perc után megszerezte a vezetést, miután fellazult a KC védelme, és Bogusz a jobb oldali elfutása után tökéletesen tálalt középre, a veterán Olivier Giroud pedig közvetlen közelről a hálóba továbbította a játékszert. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, mert hét perccel később a Sporting egy tökéletes támadás végén kiegyenlített, miután Sallói Dániel bal oldali visszapasszából a második hullámban érkező Erik Thommy nagy erővel a léc alá bombázott. Az LAFC hiába igyekezett újabb gólt szerezni és eldönteni a mérkőzést rendes játékidőben, a Sporting hősiesen védekezett, Melia kapus pedig remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól. A 90 percben nem született döntés, a rendes játékidő 1-1-gyel zárult.

A kaliforniai gárda a hosszabbításban is aktívabbnak bizonyult, és az SKC nem bírta sokáig a nyomást. A ráadás első félidejének hajrájában Omar Campos tört be a tizenhatoson belülre, majd lőtt védhetelen gólt. A szünet alatt a Sporting már képtelen volt rendezni a sorait, és a folytatásban a veterán Kei Kamara egy közeli csúsztatott fejessel végképp eldöntötte a trófea sorsát. A Sporting KC hiába küzdött becsülettel és tett meg minden tőle telhetőt, az esélyesebb LAFC győzött.

A Los Angeles FC története során először hódította el a US Open Cupot.

Los Angeles FC – Sporting Kansas City 3-1 (0-0, 1-1, 2-1, 3-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Giroud (53.), O. Campos (102.), K. Kamara (109.), ill. Thommy (60.)