Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kétgólos hátrányból állt fel és nyert a Borussia Dortmund – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 5. fordulójának nyitómérkőzésén a BVB javította az elmúlt heti csúfos vereségét.

(Photo by Christof Koepsel/Getty Images)

Az első ígéretes lehetőség a Borussia Dortmund előtt adódott, a 11. percben Karim Adeyemi fejelhetett ígéretes helyről, azonban Patrick Drewes bravúrral hárítani tudott. A 15. percben Julian Brandt is közel állt a gólhoz, de a vendégek kapusa ezt is hárítani tudta nagyot védve. A 16. percben a Bochum megszerezte a vezetést, Philipp Hofmann és Matus Bero kényszerítőztek kiválóan, majd utóbbi játékos erőből kilőtte a rövid alsót, 0-1! A 21. percben pedig megduplázta előnyét a vendég alakulat, Kobel volt túlságosan könnyelmű, miután Boadu megzavarta és odapasszolta a labdát De Witnek, aki köszönte szépen és az üres kapuba lőtt, 0-2! A 33. percben kis híján meglőtte az újabbat a Bochum, de Boadu ígéretes helyről mellé lőtt. A 44. percben sikerült lefaragnia a hátrányából a Dortmundnak, Julian Brandt beadását 5 méterről fejelte a kapuba Guirassy, 1-2!

Az 50. percben kis híján kiegyenlített a Dortmund, de Pascal Gross lövését Patrick Drewes bravúrral védeni tudta. A 62. percben viszont már összejött az egyenlítés, Emre Can tudott értékesíteni egy büntetőt, 2-2! A 64. percben majdnem magához ragadta a vezetést ismét a vendég csapat, de Broschinski lövését Gregor Kobel védeni tudta. A 75. percben megfordította a mérkőzés állását a BVB, Adeyemi ugratta ki Guirassyt, a támadó pedig Drewes lábai között a kapuba juttatta a labdát, 3-2! A 81. percben pedig le is zárta a mérkőzést a BVB, Adeyemi újabb gólpasszt osztott ki, a befejező ezúttal Nmecha volt, 4-2! A hajrában újabb gólokat szerezhetett volna még a hazai csapat, de nem voltak elég pontosak, viszont kétgólos hátrányból így is sikerült a fordítás és a múltheti csúfos vereség javítása.

Borussia Dortmund – VfL Bochum 4-2 (0-2)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund), Vezette: Felix Brych
Gólszerzők: Guirassy (44., 75.), Can (62. – büntetőből) ill. M. Bero (16.), De Wit (21.)
Sárga lap: Couto (58.), Gross (70.) ill.
Kiállítás:ill.

Dortmund: Kobel – Couto (Süle 82.), Anton, Schlotterbeck, Ryerson (Bensebaini 74.) – Can, Gross (Nmecha 74.) – Bynoe-Gittens (Duranville 66.), Brandt (Beier 74.), Adeyemi – Guirassy. Vezetőedző: Nuri Sahin

Bochum: Drewes – Passlack, Medic, Oermann, Wittek – Sissoko (Kwarteng 82.), Losilla, Bero (Baldé 82.), De Wit – Hofmann (Miyoshi 72.), Boadu (Broschinski 62.). Vezetőedző: Peter Zeidler

A mérkőzés videós összefolglalója:

Az 5. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
Borussia Dortmund – VfL Bochum 4-2

Szombat:
15:30 Freiburg – St. Pauli
15:30 Mainz – Heidenheim
15:30 Mönchengladbach – Union Berlin
15:30 RB Leipzig – Augsburg (Tv: Aréna 4)
15:30 Wolfsburg – VfB Stuttgart
18:30 Bayern München – Bayer Leverkusen (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Holstein Kiel – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)
17:30 Hoffenheim – Werder Bremen

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore