Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: két-két argentin és brazil csapat maradt állva – KÖRKÉP

Az elmúlt két játékhéten bonyolították le a második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Copa Sudamericana negyeddöntőjének egyes mérkőzéseit…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A Copa Sudamericana legjobb négy csapata közé két brazil és argentin együttes kvalifikálta magát a negyeddöntőből.

A forduló legsimább párharcát két brazil csapat vívta egymás ellen, ugyanis a Corinthians meglepetésre 5-0-s összesítéssel búcsúztatta a sorozat előző kiírásában döntőt játszó Fortalezát. Az első mérkőzésen Igor Coronado parádés gólt szerzett, a visszavágón pedig a csereként beálló Memphis Depay is feljegyezte első gólpasszát új csapata színeiben, így a hazája bajnokságában a bennmaradásért küzdő Timao tükörsimán ment tovább a következő körbe.

Az argentin Lanús két döntetlen után tizenegyesekkel múlta felül a kolumbiai Independiente Medellínt, miután az idegenbeli visszavágón egy hétkörös szétlövés döntött a Granata javára.

A Racing Club az első mérkőzés egygólos elvesztése ellenére kiharcolta a továbbjutást az Athletico Paranaense ellen, miután az első argentin csapat a visszavágón ellentmondást nem tűrő játékkal, 4-1-re kiütötte a brazil ellenfelét. A párharc első mérkőzésén a Furacao Joao Cruz nagyszerű találatával diadalmaskodott és került egygólos lépéselőnybe. A visszavágó első percében Agustín Almendra bombagóllal egyenlítette ki a párharcot, és később sem volt megállás, az Academia magabiztosan jutott be 27 év után újra egy nemzetközi kupasorozat elődöntőjébe.

Eközben a Cruzeiro az idegenbeli 2-0-s győzelem után a hazai pályán elért döntetlennel jutott tovább a paraguayi Libertad elleni párharcból. A Belo Horizonte-i gárda a párharc két meccse közt váltott edzőt, a visszavágón már Fernando Diniz vezette az együttest.

Copa Sudamericana, a negyeddöntők eredményei

Fortaleza (brazil) – Corinthians (brazil) 0-2 és 0-3
Lanús (argentin) – Independiente Medellín (kolumbiai) 0-0 és 1-1 – tizenegyesrúgásokkal: 6-5
Libertad (paraguayi) – Cruzeiro (brazil) 0-2 és 1-1
Athletico Paranaense (brazil) – Racing Club (argentin) 1-0 és 1-4

Copa Sudamericana, az elődöntők párosításai

Corinthians – Racing Club
Cruzeiro – Lanús

Az elődöntők párharcainak első mérkőzéseit október 22-24. között, a visszavágókat október 29-31. között rendezik.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!