Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mikel Arteta szerint Mikel Moreno a jövő héten végre bemutatkozhat az Arsenalban

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal nyári nagy szerzeménye, Mikel Merino végre bemutatkozhat új csapatában. 

(Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta elmondta, hogy a klub nyári igazolása, Mikel Merino jövő héten visszatérhet a csapathoz. A 28 éves középpályás még nem debütált az Arsenal színeiben, mivel első edzésén vállsérülést szenvedett.

“A holnapi nap még túl korai lenne számára”

– mondta Arteta a pénteki sajtótájékoztatón az Arsenal szombati Premier League-mérkőzése előtt, amelyet a Leicester ellen játszanak.

“A jövő héten meglátjuk. Ma részt vett az edzésen, de külön dolgozott. Nagyon keményen edzett. Jól néz ki a dolog. A csont gyógyulásától függ, és attól, hogy mennyire lesz kész a játékra. Próbáljuk őt visszatartani, mert mindenkit – a fizioterapeutákat, az orvosokat – nyomás alá helyezett, hogy készen áll, és valóban nagyon akar játszani. Azt hiszem, most már elmondhatjuk, hogy másokkal együtt is játszhat, hiszen igazán jól nézett ki az edzésen.”

Kétségek merültek fel David Raya kapussal kapcsolatban a hétvégére, aki combsérülés miatt kihagyta az Arsenal Ligakupa-győzelmét a Bolton Wanderers ellen.

“Meg kell várnunk a 24 órát, hogy lássuk, javul-e, vagy nem annyira”

– mondta Arteta.

Az edző azonban elárulta, hogy Jurrien Timber és Ben White pénteken már teljes edzésmunkát végeztek, és valószínűleg rendelkezésre állnak a Leicester elleni mérkőzésen.