Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: egy félidő alatt lerendezte a Lecce elleni mérkőzést az AC Milan – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 6. fordulójának nyitómérkőzésén az AC Milan simán legyőzte a Leccét hazai környezetben.

(Photo by Giuseppe Cottini/AC Milan via Getty Images)

A mérkőzésen sokáig nem történt túl sok minden, majd 38. perctől kezdve a 43. percig lerendezték a találkozót. A 38. percben Theo Hernández ívelt be baloldalról egy szabadrúgást, amit Álvaro Morata 5 méterről a léc alá fejelt, 1-0! A 41. percben Rafael Leao indította a védelem mögé bemozgó Theo Hernándezt, aki észrevette, hogy Falcone rosszul fogja a rövid sarkot és élesszögből erőből a léc mellé lőtte a labdát, 2-0! A 43. percben Morata szerzett labdát, majd Abraham elé tette a játékszert, de az angol csatár kapufát lőtt, viszont a kipattanót követően a hazaiakhoz került a labda, és egy újabb Abraham lövést követően Falcone ütötte ki a labdát, pont Pulisic elé, aki köszönte szépen és a kapuba vágta, 3-0!

A következő komoly lehetőségre a 71. percig kellett várni, akkor Loftus-Cheek járt közel a gólhoz, de csak a kapufát találta el. A 72. percben a vendégek is betalálhattak volna, azonban Lameck Banda tekerése is csak a kapufán csattant. A 80. percben a hazaiak csereként beálló 18 éves védője, Bartesaghi a kemény belépőjét követően idő előtt mehetett zuhanyozni, viszont ez a találkozó kimenetelét már komolyabban nem befolyásolta. Az AC Milan pár perc leforgása alatt lerendezte a három pont sorsát, és ha csak ideiglenesen is, de átvették a vezetést a bajnokságban, míg a Lecce 17. helyet foglalja el.

AC Milan – Lecce 3-0 (3-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (Milánó), Vezette: L. Zufferli
Gólszerzők: Morata (38.), T. Hernández (41.), Pulisic (43.) ill.
Sárga lap: Emerson Royal (49.) ill. Baschirotto (34.)
Kiállítás: Bartesaghi (80.) ill.

AC Milan: Maignan – Emerson Royal, Gabbia, Tomori, T. Hernández (Bartesaghi 75.) -Pulisic (Chukwueze 63.), Fofana (Musah 63.), Reijnders, Leao – Abraham (Jovic 76.), Morata (Loftus-Cheek 56.). Vezetőedző: Paulo Fonseca

Lecce: Falcone – Dorgu, Baschirotto, Gaspar, Gallo – Coulibaly (Oudin 83.), Ramadani, Pierret (Rafia 73.) – Tete (Banda 59.), Krstovic, Rebic (Pierotti 73.). Vezetőedző: Luca Gotti

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 6. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
AC Milan – Lecce 3-0

Szombat:
15:00 Udinese – Inter
18:00 Genoa – Juventus (Tv: Match4)
20:45 Bologna – Atalanta (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
12:30 Torino – Lazio (Tv: Match4)
15:00 AS Roma – Venezia (Tv: Match4)
15:00 Como – Verona
18:00 Empoli – Fiorentina(Tv: Match4)
20:45 Napoli – Monza

Hétfő:
20:45 Parma – Cagliari (Tv: Aréna 4)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore