Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: döntetlen a Bayern – Bayer csúcsrangadón! – videóval

A német bajnokság 5. fordulójában máris sor került a Bayern Müchen és a Bayer Leverkusen csúcsrangadójára. A bajor fölényt hozó találkozón, két távoli bomba után megosztoztak a pontokban a felek.

 (Photo by Christina Pahnke – sampics/Getty Images)

 

Jobban kezdte a találkozót a Bayern München, amely hamar magához ragadta a labda birtoklását, ugyanakkor érezhető volt, hogy a bajorok nem akarnak fejjel a falnak rohanni. A túloldalon a Leverkusen sem kockáztatott sokat. Így érkeztünk el a 31. perchez, amikor is hamar megváltozott a találkozó képe, miután a vendégek egy szöglet után, Robert Andrich remekbe szabott lapos lövésével megszerezték a vezetést -Ez volt az első kaput eltaláló kísérlete a bajnoknak!

A bajorok ugyan jóval többet (szám szerint hétszer) próbálkoztak az első félidőben, az egyenlítés számukra is, stílusosan az első kaput eltaláló lövésből jött össze: a 39. percben Aleksandar Pavlovic mellre vett egy labdát, majd mintegy 25 méterről hatalmas gólt lőtt a tehetetlenül repülő Lukas Hradecky kapus hálójába!

Igen komoly taktikai csata zajlott, amelynek következménye, hogy igazán komoly ziccer egyik oldalon sem adódott.

A szünet után a Bayern-fölény még inkább állandósult, olykor hosszú-hosszú percekig a vendégek térfelén zajlott a játék, ami érdekesség, hogy mintha különösebben nem zavarta volna Xabi Alonso együttesét.

A meccs végére a Bayern egy híján eljutott 20 lövési kísérletig, a legnagyobb lehetősége talán Michael Olise előtt adódott a hazaiaknak, csakhogy a francia kiválóság közelről Lukas Hradecky-be lőtt a labdát – Másik nézőpontból a remekül kimozduló finn kapus hatalmasat védett!

Sok mindent elmond a találkozóról, hogy 3:3 kaput eltaláló lövéssel fejezték be a meccset a csapatok, így utólag már nem akkora csoda, hogy újabb távoli bomba, vagy valami komoly védelmi megingás híján maradt a döntetlen.

Münchenben a két elveszített pontnál talán jobban aggódnak most Harry Kane sérülése miatt, az angol válogatott csapatkapitánya ugyanis fájdalmak között hagyta el a játékteret az utolsó percekben, lényegében alig-alig bírt ráállni a bal lábára.

Bayern München – Bayer Leverkusen 1-1 (1-1)
Allianz Aréna (München), Vezette: Felix Zwayer
Gólszerzők: Pavlovic (39.) illetve Andrich (31.)
Sárga lap: Upamecano (23.) illetve X. Alonso (23. -pályán kívül), Andrich (32.), Wirtz (57.), Grimaldo (71.)
Piros lap:

Bayern: Neuer – A. Davies, Kim, Upamecano, Kimmich – Guerreiro (Laimer, 78.), Pavlovic – Olise (Sané, 78.), Gnabry (Coman, 65.), Musiala – Kane (Müller, 86.).Vezetőedző: Vincent Kompany

Leverkusen: Hradecky – Frimpong, Tapsoba, Tah, Hincapie, Grimaldo (Belocian, 90+1.) – Xhaka, Andrich – Terrier (Adli, 58.), Wirtz (Palacios, 90+1.) – Boniface (Tella, 78.). Vezetőedző: Xabi Alonso

 

Korábban:

Két magyar vonatkozása is volt a szombat délutáni mérkőzéseknek: Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőcsapatban magabiztos sikert aratott az RB Leipzig az Augsburg ellen, amivel fellépett rögtön az élbolyba; míg Schäfer Andrással végig a pályán, az utolsó pillanatokban vesztette el azt az egy pontot is az Union Berlin, amiért végig keményen megdolgozott a Borussia Mönchengladbach otthonában(…) Szinté a hajrá döntött Wolfsburgban, ahol a már emberhátrányban játszó Stuttgart – nagyjából olyan tájt, mint Schäferék meccsén a ‘Gladbach – betalált, kiegyenlítve az állást (…) Az újonc St. Pauli Freiburgban szerezte meg első bajnoki győzelmét; és idegenben szerzett három pontot a Heidenheim is.

Freiburg – St. Pauli 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Saad (12. és 72), Afolayan (45.),

Mainz – Heidenheim 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Pieringer (15.), Schoppner (86.)
Kiállítva: Hanche-Olsen (29.) illetve Dorsch (80.)

Mönchengladbach – Union Berlin 1-0 (0-0)
Gólszerző: Cvancara (90+6.)

RB Leipzig – Augsburg 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Sesko (11. és 15.), Openda (46.), Simons (57.)

Wolfsburg – VfB Stuttgart 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Wind (20.), Amoura (68.) illetve Millot (32.), Undav (90+7).
Kiállítva: Karazor (63. -Stuttgart)

 

Az 5. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
Borussia Dortmund – VfL Bochum 4-2

Szombat:
Freiburg – St. Pauli 0-3
Mainz – Heidenheim 0-2
Mönchengladbach – Union Berlin 1-0
RB Leipzig – Augsburg 4-0
Wolfsburg – VfB Stuttgart 2-2
Bayern München – Bayer Leverkusen 1-1

Vasárnap:
15:30 Holstein Kiel – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)
17:30 Hoffenheim – Werder Bremen

 

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore