Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kiütéses győzelmet aratott az Augsburg ellen a RB Leipzig – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 5. fordulójának szombati játéknapján a RB Leipzig két 0-0-ás döntetlent követően ismét nyerni tudott.

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

A vezetést nagyon korán, már a 10. percben megszerezte a Leipzig, Benjamin Sesko készítette le maga elé a labdát jó 20-21 méterre a kaputól, majd kiválóan lőtte ki a jobb alsót, 1-0! A 15. percben megszerezte saját maga és csapata második gólját is Benjamin Sesko, a szlovén csatár David Raum beadását fejelte 6 méterről a kapuba, 2-0! A 27. percben könnyen szépíthetett volna az Augsburg, azonban Gouweleeuw büntetőjét Gulácsi hárítani tudta. A szünetig pedig már semmilyen komoly lehetőséget nem alakítottak ki a csapatok.

A második játékrész legelején eldöntötte a találkozót a Lipcse, a 46. percben Xavi Simons indította remek ütemben Lois Opendát, a belga csatár pedig ziccerig cipelte a labdát, majd higgadtan a jobb alsóba gurított, 3-0! Az 57. percben jött az újabb hazai találat, David Raum beadásába csak belekapni tudott Sesko, így a labda pont Xavi Simons elé csorgott le, aki kapásból a kapuba vágta a labdát, 4-0! A hátralévő bő félórában már csak egyetlen komolyabb Openda helyzetet lehetett feljegyezni, azonba a belga csatár lövését Labrovic hárítani tudta. A RB Leipzig tehát simán nyert és fellépett a 2. helyre a tabellán, míg az Augsburg csak a 15. pozíciót foglalja el.

RB Leipzig – Augsburg 4-0 (2-0)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse), Vezette: D. Siebert
Gólszerzők: Sesko (10., 15.), Openda (46.), Simons (57.) ill.
Sárga lap: Siewald (42.) ill. Onyeka (78.), Matsima (83.)
Kiállítás: ill.

RB Leipzig: Gulácsi – Geertruida, Lukeba (Bitshiabu 84.), Orbán, Raum (Henrichs 75.) – Nusa (Baumgartner 65.), Seiwald, Haidara (Vermeeren 75.), Simons – Openda, Sesko (Poulsen 84.). Vezetőedző: Marco Rose

Augsburg: Labrovic – Bauer, Gouweleeuw, Schlotterbeck (Matsima 58.) – Wolf (Koudossou 68.), Onyeka, Jakic, Giannoulis – Rexhbecaj (Jensen 68.), Tietz (Kabadayi 78.), Vargas (Mounie 58.). Vezetőedző: Jess Thorup

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 5. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Borussia Dortmund – VfL Bochum 4-2

Szombat:
Freiburg – St. Pauli 0-3
Mainz – Heidenheim 0-2
Mönchengladbach – Union Berlin 1-0
RB Leipzig – Augsburg 4-0
Wolfsburg – VfB Stuttgart 2-2
18:30 Bayern München – Bayer Leverkusen (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Holstein Kiel – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)
17:30 Hoffenheim – Werder Bremen

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore