Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Sajnos megesik az ilyen a futballban!”

Mint arról a minap beszámoltunk, a Manchester City kulcsemberének, Rodrinak súlyos térsérülését követően véget ért a szezonja. Az Európa-bajnok spanyol középpályás kiesését a következőképpen kommentálta a City menedzsere, Pep Guardiola.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

 

“Mint azt sokan tudják már, Rodri szezonjának vége. Ma reggel sikeresen megműtötték a keresztszalagját, valamint a meniszkuszát. Sajnos ilyen a futball, a súlyos sérülések sem elkerülhetőek! Rodri még erősebben fog visszatérni a következő idényben!” – fogalmazott csapata Newcastle United elleni bajnokiját megelőző, pénteki sajtótájékoztatóján Guardiola.

“Rodrihoz hasonló kaliberű játékost nem ismerek, így felesleges arról beszélnünk, hogy vajon kivel pótolhatjuk majd őt… Sokkal inkább kollektívan kell megoldanunk a pótlását, megoldást kell találnunk arra, hogyan tudunk sikeresek lenni az egyik legfontosabb játékosunk nélkül!” – folytatta Guardiola, aki ezt követően kijelentette, hogy biztos benne, hogy meg fogják tudni oldani az előttük álló komoly kihívást.

“Rodrival nem kérdés, hogy erősebb a Manchester City; de ugyan úgy erősebbek vagyunk, ha számíthatunk a szintén sérült Kevin De Bruyne-re, Nathan Akéra, vagy akár mondhatnám Oscar Bobbot is. Sajnos a futball része a sérülés, nem tudunk mit tenni ez ellen. Pontosabban egy dolgot igen, megtaláljuk a megoldást a sérültek pótlására. Hihetetlen játékosaim vannak, így nem aggódok emiatt.” – így a City menedzsere, akire igen komoly kihívás vár szombat kora délután a Newcastle United otthonában (13.30, Tv: Spíler 1).