Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kapott gól nélküli mérkőzéssel debütált a Barcelona magyar kapusa

Marc-André ter Stegen sérülésével megfogyatkoztak a Barcelona bevethető kapusai, így az eddig az U19-es csapatban védő fiatal magyar hálóőr is eggyel feljebb lépett a rangsorban…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A spanyol harmadosztályban (Primera Federación) szereplő Barcelona Atlétic csapatában először péntek este védhetett a katalánok fiatal magyar utánpótlás válogatott kapusa, Yaakobishvili Áron, aki kapott gól nélkül hozta le a Tarazona elleni idegenbeli meccset.

A 0-0-s döntetlenre végződő találkozó után a spanyol lapok beszámolói dicsérték Yaakobishvili védéseit és labdával való játékát, aki a hírek szerint pozitív benyomást tett edzőire, így minden esélye megvan arra, hogy a jövőben gyakrabban is védhesse a tartalékcsapat kapuját.

A grúz származású, de Budapesten született 18 éves kapus 2018-ban került a katalánokhoz, azóta a csapat korosztályos együtteseiben védett. Yaakobishvili az utóbbi időben az U19-es csapat első számú kapusa, valamint a B csapat cserekapusa volt. A spanyol bajnokság hétközi fordulójában az első csapat meccskeretébe is bekerült, de nem vetették be őt a mérkőzésen.