Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: elszenvedte első vereségét a Barca!

A spanyol bajnokság (La Liga) 8. fordulójában az FC Barcelona makulátlan sorozata az Osasuna otthonában, az első bajnoki vereséggel ért véget.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

 

Nem várt könnyű túra az FC Barcelonára, különösen a katalánok kezdőcsapatát elnézve nem – Raphinha és Lamine Yamal csak a cserepadon kezdett; míg a védelem tengelyében a 17 esztendős Pau Cubarsi társa a nála két évvel idősebb Sergi Dominguez volt; miközben a balhátvéd poszton Gerard Martin már idősnek számított a maga 22 esztendejével.

A Barca nem is találta a ritmust, támadójátéka súlytalannak tűnt, így hiába birtokolta többet a labdát, szinte veszélytelen volt az Osasuna kapujára. A hazaiak ellenben Bryan Zaragoza vezérletével két gólos előnyre tettek szert: a Bayern Münchentől kölcsönkapott spanyol előbb gólpasszt adott Ante Budumirnak, majd saját maga pazarul fejezett be egy ziccert Inaki Penával szemben.

Komolynak tűnő hátrányba került a félidőben a Barca, amelynek dicséretére legyen mondva, hogy a szünet után – továbbra is Raphinha vagy Yamal  nélkül – rövid időn belül szépíteni tudott az első Barcás gólját jegyző Pau Victor igazolta, hogy jó döntés volt a csapatba állítania őt Hansli Flicknek.

A gól után lendületben maradtak a katalánok, akiknek a szurkolói csak tovább bizakodhattak, hiszen az utolsó fél órára már beállt Lamine Yamal és Raphinha is.

A folytatást nyílt meccset játszottak a csapatok, mindkét oldalon adódtak komoly lehetőségek: Ante Budimirnak például 6-7 méterről csak a kaput kellett volna eltalálnia; míg az Osasuna védelmét kicselező Ferran Torres remek egyéni alakításánál Sergi Herrera kapus akadályozta meg az egyenlítésben.

Ahogy telt az idő, a kitámadó Barcának a gyors ellentámadásokkal igencsak meggyűlt a baja: az egyik végén, a 70. perchez érve Sergi Dominguez  kétségbeesetten, csak szabálytalanul tudta szerelni a tizenhatoson belül Ante Budimirt. A büntetőhöz a sértett állt oda, és esélyt sem adott Inak Penának.

Amikor a hajrában a Abel Bretones szép átlövésével megszerezte a negyedik gólját az Osasuna, az második félidőre egyébként alaposan feljavuló Barca, Lamine Yamal remek bal lábas lövésével szépíteni tudott, sőt! A hét perces hosszabbítást alaposan megnyomták a katalánok, akik több helyzetet is kialakítottak, Ferrán Torres révén még a kapufát is eltalálták, ám az újabb gól elmaradt.

A helyzeteit (6 kaput eltaláló lövés, 4 gól – a szerk.) kihasználó Osasuna komoly skalpot gyűjtött be az ellen a Barca ellen, amely egy félidőnyi előnyt adott ellenfelének – Persze a végig lelkes, óriásit küzdő pamplónaiak érdemeit nem szabad elvenni!

text

Osasuna – FC Barcelona 4-2 (2-0)
Estadio El Sadar (Pamplona), Vezette: G. Cuadra
Gólszerzők: Budimir (18. és 72. – a másodikat büntetőből), Zaragoza (28.), Bretones (85.) illetve P. Victor (53.), L. Yamal (89.)
Sárga lap: Ibanez (61.), Zaragoza (70.) illetve S. Dominguez (72.), Pedri (90+6.)
Piros lap:

Osasuna: S. Herrera – Areso (Herrando, 84.), Catena, Boyomo, J. Cruz  (N. Vidal, 84.) – Ibanez, Torro, Oroz – Zaragoza (Bretones, 77.), Budimir (Raul Garcia, 77.), Ruben Garcia (Pena, 59.). Vezetőedző: Vicente Moreno

Barca: I. Pena – Koundé, S. Dominguez (Fort, 85.), Cubarsi, G. Martin (Baldé, 70.) – P. Torre (Raphinha, 59.), E. Garcia, Pedri – P. Victor (L. Yamal, 59.), Lewandowski (Casado, 70.), F. Torres. Vezetőedző: Hansli Flick

 

Korábban:

A fordulót péntek este a legutóbbi öt meccsén már a negyedik győzelmét arató, ezzel a tabellán negyedik helyre előlépő Mallorca győzelmével indult.

Szombaton előbb a Getafe tartotta otthon mindhárom pontot az Alavés ellen; majd a Rayo Vallecano nem tudta megőrizni korai előnyét a Leganés-szel szemben; a harmadik meccsen pedig a szezont két rossz formában kezdő csapat, a Real Sociedad és a Valencia találkozóját előbbi nyerte meg hazai pályán.

 

Valladolid – Mallorca 1-2 (0-0)
Gólszerzők: I. Sanchez (90+4.) illetve Larin (59.), Valery (83.)

Getafe – Alaves 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Arambarri (42.), MIlla (58.)

Rayo Vallecano – Leganés 1-1 (1-0)
Gólszerzők:
Camello (8.) illetve J. Cruz (55.)

Real Sociedad – Valencia 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Kubo (8.), Oskarsson (80. és 90+2.)

 

A forduló teljes programja, a már lejátszott találkozók eredményével:

péntek:

Valladolid – Mallorca 1-2

szombat:

Getafe – Deportivo Alavés 2-0

Rayo Vallecano – Leganes 1-1

Real Sociedad – Valencia 3-0

Osasuna – FC Barcelona 4-2

vasárnap:

14:00 Celta Vigo – Girona (Tv: Spíler 2)

16:15 Athetlic Bilbao – Sevilla (Tv: Spíler 2)

18:30 Betis – Espanyol (Tv: Spíler 2)

21:00 Atlético Madrid – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

hétfő:

21:00 Villarreal – Las Palmas (Tv: Spíler 2)

 

A La Liga aktuális állása:

Standings provided by Sofascore