Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Cole Palmer mesternégyest lőtt, a Chelsea hatgólos meccsen vette el a Brighton veretlenségét! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 6. fordulójának szombati játéknapján a legutóbbi két bajnokiját megnyerő Chelsea a még veretlen Brightont látta vendégül.

(Photo by Bradley Collyer/PA Images via Getty Images)

Rengeteg eseményt hozott a Chelsea és a Brighton összecsapásának első félideje. A vendégek uralták az első negyedórát, és a 7. percben meg is szerezték a vezetést. Egy védelmi hibát kihasználva Rütter tudta elfejelni a labdát a kimozduló Sánchez mellett, így a labda az üresen maradt kapuba jutott, 0-1! A 20. perchez közeledve viszont teljesen szétesett a Brighton védekezése. Ennek első jele a 19. minutumban alakult ki, amikor Palmer került ziccerbe, de a kapus mellett elpöccintett labdája a jobb kapufát találta el. A 22. percben aztán már összejött az egyenlítés! Webster hibázott hatalmasat a védők közül, majd Jackson tette a labdát Palmer elé, aki két védő között az üresen maradt kapuba passzolt, 1-1! Pár perccel később aztán büntetőt ítélt a játékvezető a hazaiak számára, miután Rüttert látta szabálytalannak a játékvezető Sanchoval szemben. A labda mögé Palmer állt, ő pedig értékesítette a lehetőséget, 2-1! A 31. percben aztán tovább folytatódott a Palmer-show! A Chelsea sztárja távolról végzett el egy szabadrúgást, amit a sorfal fölött ellőve a bal felsőbe bombázott, Verbruggen hiába úszott a levegőben, nem tudott hárítani, 3-1! Ezzel viszont még nem volt vége az eseményeknek az első félidőben! Sánchez adta el a labdát a tizenhatosnál, amire Baleba tudott lecsapni, és közelről mattolta a nagyot hibázó kapust, 3-2! Egy perccel később ismét Baleba próbálkozhatott, akinek a távoli lövésére nagy bravúrral leért a hazaiak kapusa. A 38. minutumban Madueke állíthatta volna vissza a kétgólos különbséget, de a támadó ahelyett, hogy két társa közül valamelyiket még nagyobb helyzetbe hozta volna, végül közelről a bal alsó mellé lőtt. A 42. percben aztán megint visszaállt a kétgólos különbség! Ezúttal Verbruggen adta el a játékszert a saját kapuja előterében, ami után Palmer kapott Sanchotól jó labdát, és a rövid alsóba lőtt, 4-2! A 44. percben Welbeck is a tizenhatoson belülről próbálkozhatott, és a jobb alsót vette célba, Sánchez azonban vetődve hárítani tudott.

A 49. percben majdnem megszületett az 5. hazai találat is! Palmer indításával Jackson került ziccerbe, miután el tudta vinni a labdát a rosszul kimozduló Verbruggen mellett, a lövésére viszont Webster visszaért, és ki tudta rúgni a labdát a gólvonal elől. A folytatásban is sorjáztak a Chelsea lehetőségek, és az 56. percben egy labdaszerzés után Palmer szerezhette volna meg az 5. gólját a mérkőzésen, de a középpályás ezúttal a bal alsó mellé lőtt. A 60. perctől a Chelsea némileg átadta a kezdeményezés lehetőségét a Brightonnak, a vendégek viszont a meddő mezőnyfölénnyel nem tudtak igazán mit kezdeni, míg a hazaiak a gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. A 76. percben egy ilyen kontrából ki is alakult egy ígéretes lehetőség, Neto centerezése után viszont Jackson jó helyzetből nem találta el a kaput. A véghajrában már egyik csapat sem tudott nagy helyzetet kidolgozni, így a felek már az első félidőben beállították a 4:2-es végeredményt.

Chelsea – Brighton 4-2 (4-2)
Helyszín:
Stamford Bridge Vezette: P. Bankes
Gólszerzők:
Palmer (21., 28. – büntető, 31., 41.) ill. Rütter (8.), Baleba (34.)
Sárga lapok: Fernández (29.), Cucurella (33.), Fofana (78.) ill. Dunk (27.), Estupinan (29.)
Kiállítás:
ill.-

Chelsea: Sánchez – Cucurella (Veiga 70.), Colwill, Fofana, Gusto – Fernández (Lavia 79.), Caicedo – Sancho (Mudryk 71.), Palmer, Madueke (Neto 63.) – Jackson (Nkunku 79.) Vezetőedző: Enzo Maresca

Brighton: Verbruggen – Hinshelwood, Webster (Igor 57.), Dunk, Estupinan – Wieffer (Ayari 57.), Baleba – Kadioglu (Enciso 71.), Rütter (Minteh 71.), Mitoma – Welbeck (Ferguson 81.) Vezetőedző: Fabian Hürzeler

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Newcastle United – Manchester City 1-1
Arsenal – Leicester City 4-2
Brentford – West Ham United 1-1
Chelsea – Brighton 4-2
Everton – Crystal Palace 2-1
Nottingham Forest – Fulham 0-1
18:30 Wolverhampton – Liverpool (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Ipswich Town – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Manchester United – Tottenham (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Bournemouth – Southampton (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore