Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer Liga: a Lokomotiv nyerte a Szpartak elleni városi rangadót

Az orosz bajnokság (Premjer Liga) 10. fordulójának szombati moszkva rangadóján a Lokomotiv Moszkva és a Szpartak Moszkva mérte össze tudását egymással…

(Photo by Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az orosz bajnokság szombati rangadóján a hazai környezetben pályára lépő Lokomotiv Moszkva 3-1-es győzelmet aratott a Szpartak Moszkva ellen, így a Zenit fordulóbeli meccséig átvette a vezetést a tabellán. A Lokomotiv már a hetedik percben magához ragadta az előnyt Ilja Samosnyikov találatával. A hazaiak azonban nem sokáig örülhettek, az első negyedóra végén Szpartak büntetőhöz jutott, amely értékesítésével Ezequiel Barco egyenlítette ki a találkozó állását. A Lokomotiv továbbra is fölényben futballozott és a hazaiak próbálkozásai az első játékrész hajrájában újabb gólt eredményeztek, másodszor is Samosnyikov volt eredményes. A szünet után sem történt változás, kevesebb mint negyedóra elteltével Dmitrij Vorobjev növelte a vendéglátók előnyét, bebiztosítva ezzel a Lokomotiv sikerét.

A Lokomotiv ezzel pillanatnyilag megelőzte az eddigi éllovas Zenitet, míg Dejan Sztankovics csapata a második vereségével jelenleg hatodik a táblázaton.

Lokomotiv Moszkva – Szpartak Moszkva 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Samosnyikov (7., 36.), Vorobjev (58.), ill. E. Barco (16. – büntetőből)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore