Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thiago Alcantara visszatér a Barcelona edzői stábjába

A spanyol labdarúgó-bajnokságan (La Liga) szereplő FC Barcelona csapatának edzője, Hansi Flick mellett ismét fel fog tűnni a korábbi labdarúgó, Thiago Alcantara.

 (Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Hansi Flick januártól újra számíthat majd Thiago Alcantarára a szakmai stábjában, miután a korábbi játékos, aki az idényt a stáb külső munkatársaként kezdte, visszatér az Egyesült Királyságból, ahová adóügyi szempontok miatt kellett visszatérnie.

Amint megérkezik a katalán fővárosba, Thiago már teljes jogú tagja lesz a stábnak, és a Barca hivatalosan is bejelentheti anélkül, hogy ez az egykori játékosnak bármilyen terhet jelentene. Ennek ellenére Thiago Angliából is szorosan követi a katalán gárda mindennapjait. Még távolról is részt vesz a stáb értekezletein, és néhány döntésben is közreműködött.

Thiago tavaly nyáron akasztotta szögre a stoplist mindössze 33 évesen, miután lejárt a szerződése a Liverpoolnál. Az egykori spanyol válogatott játékos gyorsan talált egy új, izgalmas projektet magának, bár most már más szemszögből marad a futballnál. Flick, aki a Bayern Münchenben is edzette őt, arra kérte, hogy csatlakozzon hozzá új állomáshelyén, amikor a Barca edzője lett. Thiago, aki a Barcelonában nevelkedett és vált profi játékossá, elfogadta a meghívást, de egy feltétellel: hivatalosan csak 2025. január 1-jén csatlakozik a stábhoz adóügyi okokból, mivel 2024-ben még az Egyesült Királyságban adózott, mint a Liverpool játékosa.