Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is zajlik a “háború” Pep Guardiola és Mikel Arteta között

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere, Pep Guardiola felkérdezte az Arsenal edzőjét és korábbi asszisztensét, Mikel Aretatát, hogy mit értett az alatt, hogy mindent tud a Cityről.

 (Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola felkérte az Arsenal edzőjét, Mikel Artetát, hogy tisztázza a megjegyzését, miszerint négy évig a Citynél dolgozott, ezért pontosan tudja, mi zajlik a klubnál.

A vasárnapi feszült 2-2-es döntetlen a két csapat között a hét folyamán továbbra is vitákat szított, és szerdán Artetát megkérdezték, mi a véleménye arról, hogy Guardiola több játékosa kritizálta az észak-londoni csapat hozzáállását.

„Korábban ott dolgoztam. Négy évig ott voltam”

– válaszolta Arteta. Amikor megkérdezték, mit ért ez alatt, hozzáfűzte:

„Minden információval rendelkezem. Tehát tudom. Higgyék el!”

Pénteken ezt Guardiola elé tárták az újságírók, és miután kezdetben zavartan fogadta a hírt, így reagált:

„Legközelebb Mikelnek világosabban kell fogalmaznia, pontosan mit ért ez alatt. Azt mondta, hogy négy évig volt itt, és pontosan tudjuk, mi történt itt. Ez talán kapcsolódhat a mostani 115 vádhoz, talán erről van szó, talán információja van erről, vagy lehet, hogy valami másról… Nem tudom. Mivel jó kapcsolatom van vele, remélem, legközelebb is felteszik neki ezt a kérdést. Ő maga válaszolhat arra, pontosan mit ért az alatt, amikor azt mondta, hogy itt volt és tudja, mi történik itt. Ahelyett, hogy ködösítene, fogalmazhatna pontosabban is.”

Az edző arra utalt, hogy jelenleg is zajlik egy meghallgatás a City ellen 115 vádpontban, amely a klub állítólagos pénzügyi szabálytalanságait szeretné feltárni. Guardiolát megkérdezték Erling Haaland viselkedéséről is a vasárnapi mérkőzésen, amikor a norvég csatár Gabriel fejére dobta a labdát a City egyenlítő gólját követően, és a meccs végén arra kérte Artetát, hogy „legyen alázatos”.

„Azt mondanám, hogy néha az érzelmek túlcsordulnak az emberben”

— mondta Guardiola.

„Gabriel tökéletesen elmondta a meccs után: ‘Ez háború, itt az ellenfelet provokálni kell, nyomás alá helyezni,’ és a végén mit lehet tenni? Ez nekünk rendben van: ‘Te provokálsz engem, rendben, itt vagyok. Háborút akarsz? Akkor háborúzzunk!’ Szóval, mit tehetnék? Biztos vagyok benne, hogy Haaland nem büszke rá, de értsék meg, hogy azzal a nyomásal, amit  az Arsenal tesz rá, ez teljesen rendben van így.”

A City szombaton a Newcastle United ellen lép pályára, míg az Arsenal a Leicester Cityvel mérkőzik meg.