Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Campeonato Brasileiro: a Palmeiras Hulkék legyőzésével tapad az éllovasra – videóval

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 28. fordulójának szombati rangadóján a Palmeiras és az Atlético Mineiro csapott össze egymással…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

Az első helyet tovább üldöző címvédő Palmeiras 2-1-es győzelmet aratott a héten a Libertadores-kupa legjobb négy csapata közé bejutó Atlético Mineiro ellen. Az első félidő nagy részében a hazaiak futballoztak veszélyesebben, több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak, azonban akcióból képtelenek voltak bevenni Everson ketrecét. Az első játékrész legvégén azonban a Palmeiras tizenegyeshez jutott, melyből Raphael Veiga egy erős lövéssel talált a kapuba, így féltávnál a hazaiak vezettek egy góllal. A szünet rákapcsoltak a vendégek, a “kakasok” több veszélyes támadást vezettek. Végül a második etap derekánál ők is egy rögzített szituációból találtak be, amikor a 68. percben Hulk nagyjából 25 méterről szabadrúgásból bombázott Weverton kapujába. A hajrában mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, de a kapusok remek védéseket mutattak be. Az utolsó öt percen belül a Verdao újabb büntetőt harcolt ki, Raphael Veiga pedig egy újabb magabiztos lövéssel döntötte el a három pont sorsát.

Győzelmével a Palmeiras egyetlen pontra megközelítette a második helyen az éllovas Botafogót, amely csak gól nélküli döntetlent ért el a Grémio ellen, így tíz fordulóval a vége előtt rendkívül nyílt a versenyfutás a bajnoki címért.

Palmeiras – Atlético Mineiro 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Raphael Veiga (45+2., 86. – mindkettőt büntetőből), ill. Hulk (68.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!