Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV Eindhoven továbbra is százszázalékos – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 7. fordulójában mind a négy nagycsapat pályára lépett a hétvégén…

(Photo by Marcel van Dorst / EYE4images/NurPhoto via Getty Images)

A bajnoki címvédő PSV Eindhoven a hetedik fordulóban a hetedik győzelmét aratta, miután 2-0-ra diadalmaskodott házon kívül a Willem II ellen. A tilburgiak az első félidőben még tartotátk a gól nélküli döntetlent, a szünet után azonban Ricardo Pepi duplájával magabiztosan nyert a favorit. Peter Bosz együttese továbbra is megfékezhetetlen az új idényben és hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

Willem II – PSV Eindhoven 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Pepi (49., 64.)

A második helyezett AZ Alkmaar a vezetés ellenére 2-1-es vereséget szenvedett hazai környezetben az Utrecht ellen. Az esélyesebb AZ a két fordulóval ezelőtt négy gólt szerző Troy Parrott találatával került lépéselőnybe az első félidő derekánál, azonban a vendégek még a szünet előtt egyenlítettek. A második játékrész hiába igyekezett az alkmaari gárda, tíz perc elteltével a csereként beállt Paxten Aaronson bevitte a győztes gólt a vendégek javára. Az Utrecht ezzel a második-harmadik helyen beérte az AZ-t, és mindketten ötpontos hátrányból követik a listavezetőt.

AZ Alkmaar – Utrecht 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Parrott (24.), ill. Cathline (32.), P. Aaronson (55.)

A két idénnyel ezelőtti bajnok Feyenoord újabb pontvesztést produkált, miután csak a hajrában mentett 1-1-es döntetlenre a NEC Nijmegen vendégeként. A vendégek mezőnyföléye ellenére az első játékrész végéhez közeledve a hazaiak kerültek lépéselőnybe. A szünet után sem változott sokáig a helyzet, a rotterdamiak jobbára csak erőlködtek, ám a 88. percben a svájci Jordan Lotomba egyenlítette ki a mérkőzés eredményét. A Feyenoord ezzel a veretlenségét ugyan megtartotta, de hat forduló alatt két győzelem mellett már a negyedik döntetlenjét játszotta, így a hatodik helyen már 11 pontos lemaradást szedett össze az éllovas PSV-hez képest.

NEC Nijmegen – Feyenoord 1-1 (1-0)
Gólszerzők: S. Hansen (34.), ill. Lotomba (88.)

A kevesebb mérkőzést játszó az AFC Ajax a hajrában aratott 2-0-s győzelmet az RKC Waalwijk otthonában. Az amszterdamiak sokáig nem találtak fogást a hazai gárdán, az első 75 percben ugyanis nem született találat. A 76. minutumban a nem sokkal korábban becserélt Bertrand Traore törte meg a jeget, majd a ráadás pillanataiban a fiatal Mika Godts állította be a végeredményt. Az Ajax ezzel felkapaszkodott az ötödik helyre a Feyenoord elé, ráadásul a vetélytársaknál kevesebb meccsen van túl.

RKC Waalwijk – AFC Ajax 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. B. Traore (76.), Godts (90+4.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore