Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kecskemét: “A támadóharmadban hiányérzetem van”

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 8. fordulójának szombati játéknapján a Kecskemét újabb vereséget szenvedett…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A bajnokság utolsó helyére visszacsúszó Kecskemét vezetőedzője, Szabó István szerint csapata jól kezdte a Nyíregyháza-Spartacus elleni, 2-0-ra elvesztett mérkőzést, azonban a helyzeteit képtelen volt kihasználni:

“Nehéz mit mondani, mert az első húsz percben rendkívül jól játszott a csapatom, sorra rúgtuk a szögleteket, a gólvonalról tisztázott az ellenfél. Emellett sok nagyszerű támadást vezettünk, a játékfelépítésünk is működött. Ezután egy rossz mentés után kaptuk egy olyan gólt, amit ritkán látni, akkor is, ha tudjuk, hogy Kovácsréti kitűnő rúgótechnikával rendelkezik. A másodiknál már sajnos olyan szituációból kaptuk a gólt, amit a héten hangsúlyoztunk, tudtuk, hogy ez benne van a Nyíregyháza játékában, mégis elcsúszott a védekezésünk. Még a szünetben is azt mondtam, hogy folytassuk, juttassuk a labdát a védelem mögé beadásokkal is. Ebben van komoly hiányérzetem, mert rengeteg pontrúgásunk volt, de ezeket rendre kifejelték, a tizenhatoson belülre jutva pedig nem hoztunk megfelelő döntéseket.”

“A legtöbb tennivalónk itt van, hogy a támadások előkészítésében és befejezésében javuljunk, mert ma ez döntött. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbáltunk lőni, akár távolról is, de kell a finesz, a pontosság, hogy gólokat tudjunk lőni. Nem hitehagyott a csapatom, a játékosok akarnak és próbálnak futballozni, de ahogy mondtam, a támadóharmadban hiányérzetem van” – mondta el a tréner a továbbiakról.

A két idénnyel ezelőtti ezüstérmes KTE ezzel nyolc forduló alatt szerzett öt ponttal csak sereghajtó az NB I-ben.