Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Tottenham idegenben ütötte ki a Manchester Unitedet – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 6. fordulójának rangadóján az Old Traffordon tudott győzni könnyedén a Spurs.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A vezetést már a 3. percben megszerezte a Tottenham, Micky van de Ven szerezte meg a labdát saját térfelén Rashfordtól, majd sprintben megindult a hazaiak kapuja felé és egészen az alapvonalig jutott, ahonnan remekül rúgta keresztbe a labdát a kaput előtt az üresen érkező Brennan Johnson pedig a kapuba lőtt, 0-1! A 11. percben könnyen kettő lehetett volna a különbség a két együttes között, de James Maddison lövését Onana hárítani tudta. A 20. percben a Manchester United kapusa nem tudta megmentei a csapatot a góltól, azonban most a kapufa volt segítségül a hazaiaknak, Brennan Johnson járt közel a duplázáshoz, de nem volt elég pontos. A 22. percben a “Vörös Ördögök” is mutattak valamit támadásban, Mainoo kapott a védelem mögé egy indítást, amit kicsit hosszan tett vissza Zirkzee elé, a holland azonban így is kis híján a kapuba piszkálta, viszont Vicario hatalmas bravúrt mutatott be. A 37. percben Rashford ívelte keresztbe a labdát, ami Garnachót találta meg teljesen üresen, az argentin játékos pedig kapásból a kapufára vágta a játékszert. A 39. percben Timo Werner került ziccerbe, azonban André Onana jól mozdult ki és védeni tudta a német támadó próbálkozását. A 42. percben Bruno Fernandes csúnyán térden rúgta James Maddisont teljesen feleslegesen, ezért a kiállítás sorsára jutott.

A második játékrész elején is nagyon gyorsan betalált a Spurs, a 47. percben egy kontratámadás végén Brennan Johnson tette középre a labdát, ami megpattant De Ligt lábán, viszont a lendületből érkező Kulusevskinek pont így lett jó és egy akrobatikus mozdulattal a kapuba pöckölte a labdát, 0-2! Az 57. percben ismét ziccerbe került Timo Werner, aki ezúttal jobban lőtte meg a labdát, de Onana elképesztő bravúrt bemutatva megtudta fogni a labdát. A 70. percben Casemiro veszélyeztetett egy lövéssel, azonban nem célzott elég pontosan. A kegyelemdöfést a 77. percben adta meg a Tottenham, Pape Sarr beadását Dominic Solanke fejelte a kapuba, 0-3! A hosszabbításban Solanke duplázhatott volna, azonban elpuskázta ziccerét, avagy Onana ismét bravúrral védett. A mérkőzés azonban így is könnyedén nyerte meg a Tottenham és fellépett a 8. helyre, míg a Manchester United az újabb vereség következtében csak a 12. pozíciót foglalja el.

Manchester United – Tottenham 0-3 (0-1)
Helyszín: Old Trafford (Manchester), Vezette: C. Kavanagh
Gólszerzők: ill. B. Johnson (3.), Kulusevski (47.), Solanke (77.)
Sárga lap: Mazroui (34.), Dalot (39.), Mount (45+4.), L. Martínez (55.), Ugarte (65.) ill. B. Johnson (45+1.), D. Spence (54.), Porro (73.)
Kiállítás: ill. B. Fernandes (42.)

Manchester United: Onana – Mazraoui, De Ligt, L. Martínez, Dalot – Mainoo (Mount 45. – Diallo 85.), Ugarte (Eriksen 73.) – Garnacho, Fernandes, Rashford (Höjlund 73.) – Zirkzee (Casemiro 46.). Vezetőedző: Erik ten Hag

Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Van de Ven (Dragusin 81.), Udogie (D. Spence 46.) – Kulusevski, Bentancur, Maddison (P. Sarr 77.) – Johnson (M. Moore 76.), Solanke, Werner (Bergvall 77.). Vezetőedző: Ange Postecoglou

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 6. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Newcastle United – Manchester City 1-1
Arsenal – Leicester City 4-2
Brentford – West Ham United 1-1
Chelsea – Brighton 4-2
Everton – Crystal Palace 2-1
Nottingham Forest – Fulham 0-1
Wolverhampton – Liverpool 1-2

Vasárnap:
Ipswich Town – Aston Villa 2-2
Manchester United – Tottenham 0-3

Hétfő:
21:00 Bournemouth – Southampton (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore