Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nem tudta legyőzni az újoncot a haloványan futballozó Aston Villa! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 6. fordulójának vasárnapi játéknapját az újonc és még nyeretlen Ipswich Town hazai mérkőzése nyitotta, akik az Aston Villát látták vendégül.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Aktívabban kezdte a mérkőzést a jóval esélyesebb Aston Villa gárdája, a vezetést mégis az Ipswich tudta megszerezni. A 8. percben balról Clarke tette be középre a labdát, amit Delap lőtt kapásból a jobb alsóba, Martinez hiába ért bele a lövésbe, hárítani nem tudott, 1-0! Nem tartott azonban sokáig a hazaiak előnye, a 15. minutumban ugyanis egalizált a Villa! Greaves próbált meg felszabadítani, de ehelyett eladta a labdát a saját tizenhatosán belül, amit végül Rogers tudott megbüntetni, 1-1! A 18. percben kétszer is veszélyeztetni tudtak a hazaiak, előbb Tuanzebe, majd pedig Clarke fejese kerülte el kevéssel Martinez kapuját. A 32. percben aztán megszerezte a vezetést a fölényben játszó Aston Villa, miután Bailey jobbról érkező beadására két védő közül jól mozdult ki Watkins, és a bal alsóba fejelt, 1-2! Ezt követően két komoly lehetősége is volt az Ipswichnek az egyenlítésre, de Martinez előbb Kalvin Phillips távoli bombáját, majd pedig Delap közeli ziccerét is hatástalanítani tudta.

A második játékrész első fele nagyobb helyzetek nélkül zajlott le. Az első lehetőség a 69. percben adódott, amikor Davis ballábas lövést eresztett meg ígéretes, helyzetből, de végül csak az oldalhálót találta el. A véghajrá kezdete előtt aztán egalizálni tudott az Ipswich! Delap kapott egy jó indítást a félpálya közelében, majd végül Diego Carlost kicselezve kilőtte a hosszú alsót, 2-2! A kapott gólt követően a Villa igyekezett ismét magához ragadni a kezdeményezést, de igazán veszélyes lehetőséget egészen a 89. percig nem tudtak kialakítani. Ekkor Ross Barkley vállalkozott egy távoli lövésre, a levegőben szitáló labdát azonban ki tudta ütni Muric kapus. A 93. minutumban még Martineztől volt szükség egy védésre a bal saroknál, aki Taylor tekerését tudta hárítani. Ezt követően már nem alakult ki újabb esemény, így az Ipswich sorozatban negyedik meccsén szerzett egy pontot, míg az Aston Villa ebben a bajnoki szezonban először osztozkodott a pontokon.

Ipswich Town – Aston Villa 2-2 (1-2)
Helyszín:
Portman Road Vezette: S. Attwell
Gólszerzők:
Delap (8., 72.) ill. Rogers (15.), Watkins (32.)
Sárga lapok: Morsy (45+2.), Delap (45+3.), Tuanzebe (54.), Greaves (74.) ill. Digne (46.)
Kiállítás:
ill.-

Ipswich Town: Muric – Davis, Greaves, O’Shea, Tuanzebe – Phillips (Taylor 69.), Morsy (Luongo 90+1.) – Clarke (Hirst 90+1.), Hutchinson, Ogbene (Burns 69.) – Delap (Szmodics 90+1.) Vezetőedző: Kieran McKenna

Aston Villa: Martinez – Konsa, Diego Carlos, Torres, Digne (Maatsen 84.) – Onana, Tielemans (Barkley 84.) – Bailey (Philogene 64.), Rogers (Duran 64.), Ramsey – Watkins (Buendia 84.) Vezetőedző: Unai Emery

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Newcastle United – Manchester City 1-1
Arsenal – Leicester City 4-2
Brentford – West Ham United 1-1
Chelsea – Brighton 4-2
Everton – Crystal Palace 2-1
Nottingham Forest – Fulham 0-1
Wolverhampton – Liverpool 1-2

Vasárnap:
Ipswich Town – Aston Villa 2-2
17:30 Manchester United – Tottenham (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Bournemouth – Southampton (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore