Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ötgólos meccsen vette el a Torino veretlenségét a Lazio! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 6. fordulójának vasárnapi játéknapját a veretlenül álló Torino és a Lazio összecsapása nyitotta.

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

Jól kezdődött a találkozó a Lazio szempontjából, mivel a mérkőzés első nagy helyzetéből megszerezték a vezetést. A Torino térfelének a közepén Tavares tudott labdát szerezni, majd balról középre tette a labdát, ahol Guendouzi érkezett, a francia középpályás pedig 14 méterről a kapu közepébe passzolt, 0-1! A gól viszont nem tett jót a mérkőzésnek, a két csapat játéka ugyanis ezt követően átment mezőnyharcba, és arra törekedtek, hogy minél inkább elrontsák a másik fél játékát. A 41. percben aztán nagyon közel járt az egyenlítéshez a Torino, miután Ilic lőtt kapásból ballal a tizenhatoson belülről, amit Provedel hatalmas bravúrral oldalra ütött, majd ezt követően Tameze tette középre a labdát, amit Zapata tudott kapura fejelni, a vendégek kapusa viszont ezt is hárítani tudta.

A második félidő elején egy nagy védésre volt szükség a Torino kapusától, Palearitól, aki Castellanos közeli lövését védte bravúrral. Az 57. percben Provedelnek is védenie kellett egyet, aki Adams távoli lövését tudta hárítani. A 60. minutumban meg tudta duplázni előnyét a Lazio! Isaksen tudott betörni a tizenhatoson belülre, majd az alapvonalról visszapasszolta a labdát, ami Diához került, ő pedig a bal alsóba passzolt, 0-2! A félidő közepéhez érve meg tudta felezni a hátrányát a Torino! A csereként beálló Adams kapott labdát a tizenhatoson belül, majd okosan visszalőtte a labdát a hosszú alsóba, amit Provedel így nem tudott hárítani, 1-2! A véghajrában a Torino folyamatosan ment előre az egyenlítés érdekében, de a rendes játékidő utolsó pillanataiban eldöntötte a mérkőzést a Lazio! Egy beadást követően Vecino a pillanatokkal korábban csereként érkező Noslin elé tette a labdát, aki közelről bevette a kaput, 1-3! Ezzel viszont még nem volt vége, a ráadás közepén ugyanis megint egy gólra zárkózott a Torino! Egy beívelést Masina tudott befejelni középre, amit Coco akrobatikus mozdulattal húzott Provedel kapujába, 2-3! Az utolsó percekben viszont már nem tudott újabb veszélyt jelenteni a Torino a Lazio kapujára, így a fővárosiak vetettek véget a Paolo Vanoli által irányított hazai gárda veretlenségének a bajnokságban.

Torino – Lazio 2-3 (0-1)
Helyszín:
Stadio Olimpico Grande Torino Vezette: S. Sozza
Gólszerzők:
Adams (67.), Coco (90+2.) ill. Guendouzi (8.), Dia (60.), Noslin (90.)
Sárga lapok: Sanabria (54.), Ilic (72.) ill. Gila (72.), Zaccagni (75.)
Kiállítás:ill.-

Torino: Paleari – Masina, Coco, Vojvoda (Maripán 78.) – Sosa (Pedersen 46.), Ilic, Ricci, Tameze (Adams 46.), Lazaro (Njie 63.) – Sanabria (Vlasic 63.), Zapata Vezetőedző: Paolo Vanoli

Lazio: Provedel – Lazzari (Marusic 80.), Gila, Romagnoli, Tavares (Pellegrini 68.) – Guendouzi, Rovella – Isaksen (Tchaouna 68.), Dia (Vecino 68.), Zaccagni – Castellanos (Noslin 89.) Vezetőedző: Marco Baroni

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
AC Milan – Lecce 3-0

Szombat:
Udinese – Inter 2-3
Genoa – Juventus 0-3
Bologna – Atalanta 1-1

Vasárnap:
Torino – Lazio 2-3
15:00 AS Roma – Venezia (Tv: Match 4)
15:00 Como – Hellas Verona
18:00 Empoli – Fiorentina (Tv: Match 4)
20:45 Napoli – Monza

Hétfő:
20:45 Parma – Cagliari (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore