Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött vezetőedzője sorsáról a brazil sztárcsapat – HIVATALOS

A Libertadores-kupa negyeddöntőjéből való kiesést követően útilapot kötöttek a Flamengo trénerének talpára…

(Photo by Ruano Carneiro/Getty Images)

A Flamengo a hétfői napon megerősítette, hogy a múlt heti Libertadores-kupa-kiesést követően menesztette a posztjáról rutinos vezetőedzőjét, Tite-t.

A 63 éves brazil szakember néhány nap híján egy éve irányította a riói csapatot. Az ezt megelőzően a brazil válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedő Tite irányításával a Flamengo megnyerte idén a riói állami bajnokságot és sokáig biztatóan menetelt a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt, azonban a brazil országos bajnokság hajrájához közeledve jelenleg nem áll a dobogón, a Libertadores-kupa negyeddöntőjében pedig esélyesként vesztette el az uruguayi Penarol elleni párharcot.

Tite ugyan vasárnap 1-0-s győzelemre vezette a Rubro-negrót az Athletico Paranaense elleni bajnokin, a nemzetközi kupakiesést követően távoznia kellett posztjáról.

A tapasztalt szakvezető az elmúlt közel egy év alatt 67 mérkőzésen vezette a csapatot, amely 40 találkozót nyert meg vele 11 döntetlen és 16 vereség mellett.

A Flamengo új edzőjéről később születik döntést, a klub egyelőre az U20-as csapatot irányító, tavaly visszavonult korábbi hátvédet, Filipe Luíst nevezte ki megbízott edzőként a kispadra.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!