Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gary Neville nem tartja bajnoki esélyesnek a Liverpoolt a Manchester City és az Arsenal mellett

Gary Neville szerint a Liverpool nincs versenyben a Premier League-címért az Arsenal és a Manchester City mellett.

(Photo by Alex Livesey – Danehouse/Getty Images)

Gary Neville nem tartja esélyesnek a Liverpoolt a bajnoki címre, mivel szerinte Arne Slot csapata „messze elmarad” az Arsenal és a Manchester City mögött.

A Liverpool a Premier League élén áll, miután 2-1-re legyőzte a Wolverhamptont azon a hétvégén, amikor a City pontokat veszített a Newcastle elleni döntetlennel. Neville azonban arra számít, hogy az Arsenal és a Manchester City küzdenek majd a bajnoki címért a szezon végén, és a két csapat közötti rivalizálás már most fokozódik. A feszültség a múlt vasárnapi 2-2-es döntetlennel zárult meccsen éleződött ki, és a két menedzser, Mikel Arteta és Pep Guardiola a médián keresztül üzengetett egymásnak utána.

Az Arsenal az elmúlt két szezonban alulmaradt a City elleni küzdelemben, de Neville úgy véli, egyre közelebb vannak ahhoz, hogy véget vessenek a City négyéves uralmának.

 „Tavaly izgalmas volt, és szerintem idén is az lesz. Azt hiszem, a City tudja, hogy valaki egyre közelebb kerül hozzájuk. Mi is tudtuk, amikor a City üldözött minket azokban az években, amikor visszavonulni készültem. Tudtuk, hogy egyre közelebb kerülnek minden évben az igazolásaikkal, a stabilitásukkal, a következetességükkel és az önbizalmukkal, amely egyre jobb lett. Kétségtelen, hogy az Arsenal ott van a nyomukban”

– nyilatkozta Neville, amikor a bajnoki címért folyó versenyről kérdezték.

Guardiola Jürgen Kloppot már legyőzte a bajnokságban, mivel a Liverpool csak egyet nyert meg az elmúlt hét bajnoki cím közül, és Neville szerint Guardiola élvezni fogja az Artetával folytatott újabb párharcot. Az Arsenal jelenleg pontazonossággal áll a Cityvel, mindkettő egy ponttal van lemaradva a listavezető mögött.

Slot, aki első szezonját tölti az Anfielden, hatból öt bajnoki mérkőzést nyert meg, egyedül a Nottingham Forest ellen szenvedett vereséget hazai pályán. Neville azonban nem győződött meg arról, hogy a Liverpool tovább tudna lépni a tavalyi harmadik helyéről.

„Úgy tűnik, hogy jó szezonjuk lesz, és talán ott lesznek a Bajnokok Ligájában”

— mondta a Gary Neville podcastban.

„Őszintén szólva, nem éreztem úgy, mintha bajnokokat látnék a Wolverhampton ellen. Messze elmaradnak az Arsenal és a City mögött, de szerintem ez senkit sem lep meg.”