Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: betelt a pohár a vezetőségnél, ha nem javul a teljesítmény, elküldik Erik ten Hagot – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United együttesének vezetőségénék betelt a pohár, és közel járnak ahhoz, hogy leváltsák Erik ten Hagot a menedzseri pozícióról.

 (Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

Az ESPN információi szerint a Manchester United vezetőedzője, Erik ten Hag komoly nyomás alatt van, és ha a csapat következő mérkőzésein nem javulnak az eredmények, az állása veszélybe kerülhet. A sajtóértesülések szerint ten Hag segítője, Ruud van Nistelrooy lehet a legesélyesebb arra, hogy átvegye a helyét a kispadon, legalábbis rövid távon. A korábbi csatár edzői pályafutása eddig egy szezont ölelt fel a PSV Eindhoven élén, ahol vezetőedzőként dolgozott.

A Vörös Ördögök vezetősége egyelőre kitart a holland szakember mellett, ám egyértelmű javulást vár a csapattól a hét folyamán. A csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen a Porto, majd a vasárnapi angol bajnokin az Aston Villa ellen kellene meggyőző teljesítményt nyújtania a csapatnak. A Tottenham elleni 3–0-s vereség után a vezetőség már bízik annyira a holland trénerben, és a Twente elleni 1–1-es döntetlen az Európa-ligában, valamint a korábbi 0–3-as vereség a Liverpool ellen is súlyos aggodalmakat keltett.

A klub részéről Sir Jim Ratcliffe társtulajdonos és Sir Dave Brailsford, az INEOS sportigazgatója már a nyár folyamán több lehetséges edzőjelölttel is tárgyaltak, így ha sor kerülne ten Hag menesztésére, viszonylag gyorsan megtalálhatják az új menedzsert, mivel alaposan körbejárták már a lehetőségeket az előző szezon végén.

A Manchester United jelenleg a Premier League tabellájának 12. helyén áll, hat mérkőzés után mindössze hét pontot gyűjtött.