Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: könnyedén legyőzte a Southamptont a Bournemouth! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 6. fordulójának záró mérkőzését a Bournemouth és a Southampton játszotta egymással.

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Southampton együttese, amely az első negyedórában több veszélyes lövést is jegyezhetett, de ezeket vagy a védők, vagy pedig Kepa tudta hatástalanítani. Ezt követően viszont egyre jobban átvette a kezdeményezést a hazai gárda, és a 17. percben meg is szerezték a vezetést! Az ellenfél térfelének közepén szabadrúgáshoz jutott a Bournemouth, amit Tavernier gyorsan el is végezett Evanilson irányába, a brazil támadó pedig közelről be tudta venni Ramsdale kapuját, megszerezve első PL-gólját, 1-0! A 27. percben a gólpasszt adó Tavernier tudott veszélyeztetni, Ramsdale viszont hárítani tudta a léc alá tartó bombáját. A 32. minutumban aztán meg tudta duplázni az előnyét a hazai gárda! Semenyo cselezte be magát a tizenhatoson belülre a szélen, majd Cook elé tálalt, akinek a lövése Outtarán irányt váltva utat talált a kapuba, 2-0! A szünet előtti percekben még tovább növelte a különbséget a Bournemouth! Cook adta a labdát Semenyonak, aki ismét több védőt is kicselezett, majd 15 méterről kilőtte a hosszú alsót, 3-0!

A második félidőt hármas cserével kezdte a Southampton, amely gyorsan közelebb tudott zárkózni ellenfeléhez. Egy oldalról beívelt szabadrúgást tudott kapura fejelni az egyik Southampton játékos, ezt viszont hatalmas bravúrral védte még Kepa, az azt követő beadásnál viszont Harwood-Bellis fejjel már bevette a kaput, 3-1! A kapott gólt követően ismét magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes, amely nem adta meg a lehetőséget a Sotonnak, hogy még közelebb zárkózzon, sőt több kisebb lehetőségük volt arra, hogy visszaállítsák a háromgólos különbséget. A következő nagy lehetőségre a 81. percig kellett várni, amikor Christie vállalt el kapásból egy távoli lövést, ez pedig centikkel kerülte el a jobb alsót. A Southampton az utolsó pillanatokig küzdött az újabb gól megszerzése érdekében, de nem jártak sikerrel, így a Bournemouth magabiztos játékkal megszerezte idénybeli második győzelmét.

Bournemouth – Southampton 3-1 (3-0)
Helyszín:
Vitality Stadium Vezette: M. Oliver
Gólszerzők:
Evanilson (17.), Outtara (32.), Semenyo (39.) ill. Harwood-Bellis (51.)
Sárga lapok: Tavernier (45+1.), Kerkez (50.) ill. Fernandes (27.), Sugawara (52.), Downes (52.), Dibling (55.), Lallana (90+3.)
Kiállítás:
ill.-

Bournemouth: Kepa – Kerkez, Senesi, Zabarnyi, Smith – Christie, Cook, Tavernier (Scott 76.), Ouattara (Kluivert 61.), Semenyo (Sinisterra 89.) – Evanilson (Ünal 76.) Vezetőedző: Andoni Iraola

Southampton: Ramsdale – Sugawara, Harwood-Bellis, Bednarek, Taylor – Downes, Ugochukwu (Stewart 46.) – Cornet (Brereton Diaz 46.), Fernandes (Lallana 70.), Fraser (Aribo 46.) – Dibling (Archer 76.) Vezetőedző: Russell Martin

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei:

Szombat:
Newcastle United – Manchester City 1-1
Arsenal – Leicester City 4-2
Brentford – West Ham United 1-1
Chelsea – Brighton 4-2
Everton – Crystal Palace 2-1
Nottingham Forest – Fulham 0-1
Wolverhampton – Liverpool 1-2

Vasárnap:
Ipswich Town – Aston Villa 2-2
Manchester United – Tottenham 0-3

Hétfő:
Bournemouth – Southampton 3-1

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore