Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: rangadót nyert az Arsenal, hazai pályán gálázott a Dortmund! – videóval

Megkezdődött az új formátumú Bajnokok Ligája-alapszakaszának második fordulója, ahol a keddi játéknap több gólgazdag mérkőzést is hozott.

(Photo by Geert van Erven/Soccrates/Getty Images)

A kora esti programban két mérkőzést rendeztek a BL-ben. Ezek közül az egyik a Salzburg és a Brest összecsapása volt, amely a vártnál jóval simább végeredményt hozott a vendégek számára. A Brest még az első játékrész közepén szerzett vezetést, ezt követően a Salzburg nagy erőkkel rohamozott az egyenlítés érdekében, ám a második félidő középső szakaszában három ellentámadásból háromszor is eredményesek tudtak lenni a vendégek, beállítva ezzel a 0:4-es végeredményt, ami azt jelenti, hogy a Brest két győzelemmel indította ezt a sorozatot.

Salzburg – Brest 0-4 (0-1)
Gólszerzők:
ill. Sima (24., 70.), Camara (66.), Pereira Lage (75.)

A mérkőzés összefoglalója:

A másik kora esti mérkőzés a Stuttgart és a Sparta Praha között zajlott le. A jóval esélyesebbnek tartott hazaiak már a 7. percben megszerezték a vezetést Millot fejesével, ám a 32. percben a csapatkapitány Kairinen szabadrúgásgóljával egalizálni tudott a cseh csapat, ezen kívül pedig még két kapufát is feljegyezhettek a vendégek az első 45 perc során. A második játékrészben már jóval fölényben futballoztak a németek, ám akármivel próbálkoztak, nem tudták újból feltörni a Sparta védelmét, így mindkét csapat 1-1 ponttal gazdagodott.

VfB Stuttgart – Sparta Praha 1-1 (1-1)
Gólszerzők:
Millot (7.) ill. Kairinen (32.)

A mérkőzés összefoglalója:

Az Atalanta elleni halovány 0:0-s döntetlent követően újabb komoly próbatétel várt Mikel Arteta csapatára, az Arsenal ugyanis a PSG látta vendégül. A párizsi sztárcsapat viszont ezen az estén jócskán elmaradt legjobb teljesítményétől, amit az “Ágyúsok” kegyetlenül ki is használtak. A londoni együttes a 20. percben szerezte meg a vezetést, miután Trossard beívelését Havertz tudta a kapuba fejelni a rosszul kimozduló Donnarumma mellett. Az angol csapat még a szünet előtt meg tudta duplázni az előnyét Saka révén, aki a 35. percben jobbról ívelt be egy szabadrúgást, Donnarumma pedig egyszerűen a labda mellé nyúlt a sok kapu elé berobbanó játékos gyűrűjében. A második félidőben igyekezett változtatni csapata játékán Luis Enrique, de a cseréket követően is csak egy kapufáig jutottak a párizsiak, így az Arsenal otthon tartotta a 3 pontot, 2 forduló után pedig 4 egység áll a nevük mellett.

Arsenal – Paris Saint-Germain 2-0 (2-0)
Gólszerzők:
Havertz (20.), Saka (35.) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

Gyors gólváltással vette kezdetét a találkozó, 11 perc alatt ugyanis 3 találatot láthatott a Signal Iduna Park közönsége. A vezetést a sárga-feketék szerezték meg Can büntetőjével, amire 2 percen belül Maeda tudott válaszolni. Ezt követően vette kezdetét az Adeyemi-show, a támadó ugyanis a 11., a 29., és a 42. minutumban is bevette a skótok kapuját, közötte pedig Guirassy is eredményes volt a 40. percben. A német csapat így már az első félidőben lezárt minden érdemi kérdést, de ezzel még nem lőtték el minden puskaporukat. A második játékrészben ugyanis még Guirassy megszerezte a második találatát, illetve Nmecha is feliratkozott az eredményjelzőre, beállítva ezzel a 7:1-es végeredményt. A Dortmund így 2 kört követően 10:1-es gólkülönbséggel vezeti az alapszakaszt.

Borussia Dortmund – Celtic 7-1 (5-1)
Gólszerzők:
Can (7. – büntető), Adeyemi (11., 29., 42.), Guirassy (40., 66.), Nmecha (79.) ill. Maeda (9.)

A mérkőzés összefoglalója:

A keddi játéknap további eredményei:
Barcelona – Young Boys 5-0
Inter – Crvena zvezda 4-0
Bayer Leverkusen – AC Milan 1-0
PSV Eindhoven – Sporting 1-1
Slovan Bratislava – Manchester City 0-4

Az alapszakasz aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore